Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance CEO’sundan BUSD Hakkında Detaylı Açıklama Geldi

Dünyanın en yüksek hacimli kripto para borsası Binance’in CEO’su Changpeng Zhao (CZ), Paxos’un BUSD üretiminin durdurulacağı habere dair detaylı açıklamalarda bulundu.

Binance CEO’su CZ kısa bir süre önce resmi sosyal medya hesabı üzerinden yayınladığı gönderide, New York Mali Hizmetler Departmanı’nın (NYDFS) Paxos’dan Binance USD’nin (BUSD) üretiminin durdurulmasını istediği haberini doğruladı. CEO, Paxos tarafından kendisine iletilen haberin sonucunda zaman içerisinde BUSD’nin piyasa değerinin azalacağını dile getirirken fonların güvende olduğuna dair yatırımcılara güvence verdi.

CZ, Paxos’un üretimi durduracağını ancak operasyonel süreçleri yürütmeye devam edeceğini bildirdi. Bunun sonucunda zaman içerisinde BUSD’nin piyasa değerinin zamanla azalacağını ifade eden CZ, Paxos’un geçmişte tüm rezervlerin güvende olduğunu ve yükümlülükleri tamamen karşıladığını garanti ettiğini belirtti.

CEO’nun verdiği bilgilere göre Paxos geçmişte birçok denetim firması tarafından defalarca denetlendi ve güvenli bulundu.

CEO, Binance’in BUSD’yi desteklemeye devam edeceğinin ancak zaman içerisinde insanların farklı stablecoinlere geçmeye başlayacağını söyledi. Kullanıcıların bu kapsamda belirli önlemler alması gerektiğini öne süren CZ, BUSD içeren paritelerin zaman içerisinde terkedilmesinin sağlıklı bir önlem olabileceğini vurguladı. Ayrıca borsanın bu durumu göz önünde bulundurarak ürün ayarlamaları yapacağı da açıklamaları arasında yer aldı. CZ, yakın zamanda açıklama yapan bir Binance sözcüsü ile benzer doğrultuda, yetki alanlarındaki diğer projelerin de kullanıcı çıkarlarının korunması için gözden geçirileceğini dile getirdi.

Öte yandan CZ, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ile Paxos arasındaki dava hakkında kamuoyuna verilen bilgilerden daha fazlasına sahip olmadığını ifade etti. Bu durumun SEC ve Paxos arasında olduğuna dikkat çeken CEO, yine de BUSD’nin menkul kıymet olmadığını düşündüğünü de söyledi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!