Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bir Kripto Platformu Daha SEC Anlaşmasının Ardından Yüksek Getirili Ürününü Sonlandırıyor

Kripto kredi platformu Nexo, 45 milyon dolar ceza ödemek zorunda kaldığı yüksek getirili ürününü sonlandıracağını duyurdu.

Nexo 10 Şubat tarihli bir gönderisinde, ABD’deki faaliyetlerine dair detaylı açıklama yaptı. Yaklaşık 1 ay önce ABD’li düzenleyicilere 45 milyon dolar ceza ödemeyi kabul eden şirket, müşterileri için getiri sağlayan Faiz Kazanma Ürününü (EIP) ya da bilinen adıyla Earn programını sonlandırmaya hazırlandığını beyan etti. Söz konusu paylaşımda, ABD’li müşteriler için Earn programının 1 Nisan‘da durdurulacağı açıklandı.

Duyuruya göre kullanıcılar, 1 Nisan tarihine kadar faiz ödemelerini almaya devam edecekler. Öte yandan fesih tarihinde ürüne dair getiri programı durdurulacak ve kullanıcıların Earn programındaki varlıklarını çekmesi talep edilecek.

Nexo, Earn teklifinin durdurulmasının nedeni olarak ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ve Kuzey Amerika Menkul Kıymetler Yöneticileri Birliği (NASAA) ile 19 Ocak’ta yaptığı anlaşmaları gösterdi.

SEC, NASAA ve en az 17 eyalet menkul kıymetler düzenleyicisi, Nexo’yu Earn ürününün teklifini ve satışını yasal olarak kaydettirmediği için soruşturma başlatmıştı.

SEC ve NASAA konu ile ilgili Nexo’nun yatırımcılara getiri sağlamak için kullanılan gelir elde etme yöntemleri üzerinde tam takdir yetkisini elinde tuttuğunu ifade etti. Kurum, şirketin web sitesi ve sosyal medya kanalları aracılığıyla ABD’li yatırımcılara ürünlerini tanıttığını ve yatırımcıların bazı durumlarda yıllık %36’ya varan getiri elde edebileceğini düşündüğünü belirtti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!