Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Nexo Faiz Ürününü Kaydettirmedi: İki Büyük Kurumdan Toplam 45 Milyon Ceza Aldı

Kripto kredi platformu Nexo, faiz ürününü arz etmeden önce ABD Menkul Kıymet ve Borsa Komisyonu’na (SEC) kaydettirmemesi nedeniyle iki farklı kuruma toplamda 45 milyon dolar ceza ödemeyi kabul etti.

SEC 19 Ocak tarihinde resmi web sitesi üzerinde yayınladığı duyuruda, Nexo’nun mevcut faiz ürününün satışından önce kayıt ettirilmemesi nedeniyle suçlandığını belirtti. Benzer bir diğer suçlama da Kuzey Amerika Menkul Kıymet Yöneticileri Derneği’nden (NASAA) geldi. Nexo her iki kuruma da 22,5 milyon dolar ceza ödemeyi kabul ederken ilgili faiz ürününün satışını da durdurdu.

NASAA konu ile ilgili Nexo’nun yatırımcılara getiri sağlamak için kullanılan gelir elde etme yöntemleri üzerinde tam takdir yetkisini elinde tuttuğunu ifade etti. Kurum, şirketin web sitesi ve sosyal medya kanalları aracılığıyla ABD’li yatırımcılara ürünlerini tanıttığını ve yatırımcıların bazı durumlarda yıllık %36’ya varan getiri elde edebileceğini düşündüğünü belirtti.

SEC ise Nexo’nun yatırımcılarını korumak adına temel beyan gerekliliklerini atlayarak ilgili ürününü halka arz etmeden önce kaydettirmediğini dile getirdi. Başkan Gensler tarafından aktarılan bu ifadeler, geçmişte de diğer vakalar için kullanılmıştı. Gensler uzun zaman içerisinde test edilmiş ve onaylanmış bu kurallara uymanın bir seçim değil zorunluluk olduğunu sık sık yineliyor.

Öte yandan SEC’nin kendilerini herhangi bir dolandırıcılık ve yanıltıcı ticari faaliyet ile suçlamadığını vurgulayan Nexo CEO’su Anthony Trenchev, yetkililerle uzlaşmaya varıldığı için rahatladığını söyledi. Trenchev konu hakkında şu açıklamalarda bulundu:

Nexo’nun ABD ile ilişkileri hakkındaki tüm spekülasyonları kesin bir şekilde sonlandıran bu karardan memnunuz. Artık dünya çapındaki müşterilerimiz için mükemmel finansal çözümler yaratmaya odaklanmaya devam edebiliriz.

Şirket, geçtiğimiz aralık ayının başlarında ABD’li regülatörlerle yaptığı görüşmelerin bir yere varmayacağını düşündüğünü belirterek ABD kripto para piyasasından çekildiğini duyurmuştu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!