Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto Lending Şirketi Nexo ABD Pazarından Çekiliyor

Kripto para lending şirketlerinden Nexo, yasal düzenlemelerle ilgili yaşadığı sorunlar yüzünden ABD pazarından çekiliyor.

Nexo tarafından yapılan açıklamaya göre şirketin ABD’deki regülatörlerle yaptığı görüşmelerin “bir yere varmayacağı” anlaşıldı.

Nexo yönetimi, regülasyon konusunda bir gelişme kaydedilemeyeceği göz önünde bulundurarak, ABD pazarından aşamalı şekilde çekilme kararı aldı.

Şirket, regülatörlerle yaşadığı en büyük sorunlardan birinin platformdaki “Earn” hizmetinden kaynaklandığını belirtiyor.

Nexo’nun açıklamasına göre ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), bu hizmetin menkul kıymet statüsünde olduğunu ve kendi yetki alanına girdiğini belirtirken, ülkedeki Tüketici Mali Koruma Bürosu (CFPB) da bu hizmet hakkında soruşturma başlatmak istedi.

Nexo yönetimi, bu hizmetin yalnızca menkul kıymet regülatörleri tarafından denetlenebileceğini belirtip, CFPB’nin talebine karşı çıktı ama CFPB yetkilileri, bu itirazı kabul etmediler.

Faaliyetlerinin büyük bir kısmını Bulgaristan üzerinden yöneten Nexo, regülasyonların getirdiği kısıtlamalar nedeniyle Earn programına yeni katılan ABD’li müşterilerine faiz ödemeyi bırakmıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!