Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bankman-Fried’dan FTX’in Yeni CEO’suna Yanıt Geldi

FTX’in kurucusu Sam Bankman-Fried, borsanın yeni CEO’su John Ray tarafından yapılan bazı açıklamaların doğru olmadığını söyledi.

Kripto para borsası FTX’in yeniden yapılandırılmasından sorumlu olan John Ray, geçtiğimiz ay yaptığı açıklamalarda FTX’in önceki yönetiminin iyi kayıt tutmadığını ve şirketle ilgili toplanan bazı finansal bilgilerin doğru olmadığını söyledi.

FTX’in kurucusu ve eski CEO’su Sam Bankman-Fried, The Block’a verdiği röportajda, John Ray tarafından yapılan bazı açıklamaların “yanlış” olduğunu dile getirdi.

Bankman-Fried, “Yapılan açıklamaların bazı kısımlarında (örneğin) ABC diye bir şeyin olmadığı söyleniyordu ama o sırada ABC’nin kopyası benim önümde açık duruyordu.” diyerek, yeni yöneticinin açıklamalarına karşı çıktı.

Bankman-Fried, FTX’in yeni CEO’sunun bu yanlış açıklamaları kasten yapmış olmasının da, kasıtsız şekilde yapmış olmasının da mümkün olduğunu düşünüyor. Bankman-Fried ayrıca FTX’in yeni yönetim kadrosunun e-postalarına yanıt vermediğini de söylüyor:

“Eğer bir şirketin başına geçiyor ve o şirketi sizden önce yönetmiş insanlarla iletişim kurmuyorsanız, şirketle ilgili işe yarar bilgilerin nerede olduğunu bulmanız zor olabilir.”

Ray, birkaç hafta önce yaptığı açıklamalarda, 40 yıllık kariyeri boyunca FTX kadar “kontrolsüz” yönetilen bir şirket görmediğini söylemişti. Bankman-Fried, bu açıklamaya şu şekilde yanıt verdi:

“Ortada hiç finansal kontrol olmadığı yorumuna katılmıyorum. Bazı noktalarda yeteri kadar kontrol olmadığına ve bu noktaların kritik noktalar olduğuna katılıyorum. Zaten bu da çok kötü bir şeydi.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!