Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Paxos’a New York Regülatöründen BUSD İhracını Durdurma Talimatı

New York Finansal Hizmetler Departmanı (NYDFS) stablecoin ihraççısı Paxos’un, Binance USD’nin (BUSD) ihracını durdurmasını talep etti.

Wall Street Journal (WSJ) 13 Şubat tarihinde yayınladığı haberinde, NYDFS’in Paxos’a BUSD’nin üretiminin durdurulması talimatını verdiğini aktardı. WSJ Binance’in açıklamalarına dayandırdığı haberde, borsanın BUSD üretimini durdurulacağını ancak operasyonların Paxos tarafından yürütülmeye devam edeceğini bildirdiğini söyledi.

Basına açıklamada bulunan bir Binance sözcüsü ise Paxos’un fonların güvende olduğunu garanti ettiğini ve düzenleyici belirsizlik göz önünde bulundurulduğunda kullanıcıların çıkarlarını korumak adına ilgili yetki alanlarındaki diğer projeleri de gözden geçireceklerini belirtti.

Haber, SEC’nin Paxos’a BUSD’nin menkul kıymet yasalarını ihlal edip etmediğine dair Wells bildirimi göndermesinden kısa bir süre sonra geldi. SEC kısa bir süre önce BUSD’nin kayıt dışı menkul kıymet olduğu şüphesiyle Paxos’dan savunma talep etmişti.

Öte yandan Binance CEO’su resmi sosyal medya hesabı üzerinden geçmişte yaptığı bir paylaşıma atıfta bulunarak WSJ’nin iddialarının FUD olduğunu ima etti. CZ atıfta bulunduğu geçmiş paylaşımında, 2023 yılında FUD yayılmasına neden olabilecek sahte haberlerle mücadeleye daha fazla önem vereceğini dile getirmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!