Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Paxos’un Binance Yüzünden SEC ile Başı Dertte: Dava ile Karşı Karşıya

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), stablecoin ihraççısı Paxos’a Binance USD’nin (BUSD) menkul kıymet yasalarını ihlal etmiş olabileceği gerekçesiyle Wells bildirimi gönderdi.

The Wall Street Journal’in (WSJ) 12 Şubat tarihli haberine göre konuya aşina kaynaklar, SEC’nin Paxos’a BUSD’nin menkul kıymet yasalarını ihlal edip etmediğine dair bir Wells bildirimi yolladığını dile getirdi.

Herhangi bir sanığın Wells bildirimi aldıktan sonra SEC tarafından dava edilmemek için ilgili konuda haklılığını ve yasalara karşı gelmediğini savunması için sonra 30 günü bulunmaktadır.

Alınan bilgilere göre SEC, BUSD’nin kayıtsız bir menkul kıymet olduğunu iddia etti. Paxos’un ihraç ettiği ve Binance’in kullanması için borsa adına lisansladığı stablecoin BUSD, 16 milyar dolarlık piyasa hacmi ile kripto para piyasasının en büyük stablecoinlerinden biri olarak bulunuyor.

Binance, BUSD’nin Paxos’un ihraç ettiği ve sahibi olduğunu yalnızca Binance tarafından lisanslandığı belirtirken durumu takip etmeye devam edeceklerini açıkladı. Paxos ve SEC’den konuya dair herhangi bir açıklama gelmedi.

Kripto para piyasalarında tanınan bir yatırımcı olan Adam Cochran konu hakkında yaptığı bir açıklamada, BUSD’nin menkul kıymet olup olmamasının yalnızca Howey testine veya kar elde edilmesine bağlı olmadığını dile getirdi.

Howey testinin bu konuda baz alınabilen emsal kararları yansıtabileceğini ancak menkul kıymet tanımının çok daha geniş bir yelpazeyi kapsadığı söyleyen Cochran, stablecoin rezervlerini nakit benzeri varlıklarda değerlendirdiğini bu durumun onları menkul kıymet olmasalar dahi menkul kıymetlere maruz bıraktığını ifade etti. Yatırımcı SEC’nin stablecoinleri para piyasası fonu olarak kategorize edebileceğini söylerken yatırım yaptığı varlıklar üzerinden kar edip etmemesinin menkul kıymet oluşuna etki etmeyeceğini de vurguladı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!