Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

BNB Ağında Kritik Güvenlik Açığı: Binance CEO’sundan Mesaj Var

Jump Crypto, BNB Chain’de sınırsız token basılmasına izin verecek bir yazılım açığını Binance’e bildirdi. Borsa CEO’su Changpeng Zhao (CZ) şirkete özel olarak teşekkür etti.

Chiago merkezli yazılım geliştirici şirketi Jump Crypto yakın geçmişte resmi blog sitesi üzerinde yayınladığı gönderide, BNB Chain’de istismarcıların sınırsız miktarda token basmasına izin verebilecek bir açık keşfettiklerini belirtti. Şirket açığı Binance’e bildirdikten kısa bir süre sonra borsa problemi çözdü.

Binance CEO’su CZ resmi Twitter  hesabı üzerinden yayınladığı paylaşımda, Jump Cyrpto’nun harika bir güvenlik ekibi olduğunu söyleyerek onlara teşekkür etti.

Şirket yaptığı açıklamada, BNB Chain’in iki ayrı blockchain’den oluştuğunu ve söz konusu hatanın blockchain’in stake edilen varlıklarla ilgili kısmı Beacon Chain’de bulunduğunu dile getirdi.

Açığı kullanan istismarcıların herhangi bir token’ı sınırsız sayıda basabileceğine dikkat çeken şirket, bu tür hataların Web3’ün en kritik hatalarından olduğunu ifade etti. Jump Crypto, bu tür hataların giderilmesi ekosistemin korunması adına tüm aktörlerin iş birliği içerisinde olması gerektiğinin de altını çizdi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!