Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto Şirketi Blockstream’in CEO’su 8 Haneli Bitcoin Fiyatı İçin Tarih Verdi

Kripto şirketi Blockstream CEO’su Adam Back, Bitcoin (BTC) fiyatının gelecek 9 yıl içerisinde 10 milyon dolara ulaşabileceğini fakat bunun belirli şartlar altında mümkün olacağını ifade etti.

Adam Back yakın tarihli bir sosyal medya gönderisinde, Hal Finney ve kendisine ait olan Bitcoin fiyatı 10 milyon dolarlık tahminine dair detayları açıkladı. Bu fiyatın 9 yıl içerisinde gerçekleşebilmesi için birkaç faktörün bir araya gelmesi gerektiğini belirten Back, yine de bunun imkansız olmadığını belirtti.

Back, zaman içerisinde “hodl” stratejinin daha çok benimsendiği ve insanların mümkün olduğunca daha fazla Bitcoin alıp bunları soğuk cüzdanlarında depoladığı bir gerçeklikte yaşanacak arz şokunun yükselişi tetikleyeceğinin altını çizdi.

CEO, 10 milyon dolara yaklaşması için Bitcoin’in tahvil, gayrimenkul, altın ve hisse senedi portföylerindeki değer saklama primlerinin önemli bir bölümünü “yerinden etmesi” gerektiğini de sözlerine ekledi.

Back, BTC’nin fiyatının 2013’ten bu yana yıllık ortalama iki katına çıktığını belirtti ve bu eğilimin devam etmesi halinde Bitcoin’in fiyatının yaklaşık dokuz yıl içinde 200 trilyon dolarlık piyasa değeriyle birlikte fiyatın 10 milyon dolara ulaşacağını vurguladı.

Bitcoin katman-2 teknolojisi ve cüzdan altyapısındaki gelişmelerin bu fiyat hareketliliğinde önemli rol oyanayacağını belirten Back, önümüzdeki yıllarda işlerin “ilginç” hale geleceğini vurguladı.

Önümüzdeki iki yarılanmada işlerin “ilginç” ve hızlı olacağını düşünüyorum. Teknolojiyi ölçeklendirmek için fazla zamanımız yok. Gelecek milyar kullanıcının kendi UTXO’larına, kendi anahtarlarına ve sansüre dayanıklı soğuk depolamaya sahip olması için bir alana ihtiyacımız var. Ayrıca bunu ana zincir güvenliğini zayıflatmadan yapmalıyız.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!