Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ark Invest’ten 9,2 Milyon Dolarlık Daha Coinbase Yatırımı

Cathie Wood’un yatırım şirketi Ark Invest, kripto şirketleri üzerindeki yatırımlarını arttırarak 9,2 milyon dolarlık Coinbase (COIN) ve 2,6 milyon dolarlık Robinhood (HOOD) hissesi aldı.

Ark Invest Coinbase yatırımlarını arttırmaya devam ediyor. Şirket, 12 Ocak tarihinde aldığı 74.792 hissenin yanı sıra geçtiğimiz cuma günü 162.325 adet COIN hissesi daha satın aldı. Ek olarak 2,6 milyon dolar değerinde 263.504 Robinhood hissesi alan şirket, kripto sektöründe faaliyet gösteren şirketlere olan yatırımlarını artırdı. Ark’ın COIN’e yaptığı toplam yatırım yılın başından bu yana yaklaşık 19,73 milyon dolara ulaştı.

Ocak ayı içerisinde toplamda 4 defa COIN alım işlemi gerçekleştiren Ark Invest, böylelikle şubat ayındaki ilk alımını da yapmış oldu. Alımlar, şirketin yönetimi altında olan Ark Fintech Innovation ETF (ARKF) ve Ark Next Generation Internet ETF (ARKW) fonları aracılığıyla yapıldı.

Uzun zamandır düşüş yönlü hareketini sürdüre COIN, ocak ayında rekor bir performans sergileyerek 40,6 dolar seviyesinden %95 yükseldi ve 80 dolar bandına ulaştı. COIN, haberin kaleme alındığı esnada %30‘luk bir geri çekilme ile 57 dolardan işlem görüyor. Benzer bir yükseliş performansı ise HOOD tarafında gözlemlendi. Ocak başından şubat başına olan süreçte %45 yükseliş ile 7,85 dolar seviyesinden 11,52 dolara ulaşıldı. HOOD, haberin kaleme alındığı esnada 10 dolardan işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!