Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Popüler Metaverse Altcoin’i İçin Kritik Gün: Yüz Milyonlarca Token’ın Kilidi Açılıyor

Popüler metaverse projesi The Sandbox’ın yerel token’ı SAND, yaklaşan kilit açılımı ile büyük bir satış baskısının etkisi altında kalabilir.

Token Unlock verilerine göre TSİ 14 Şubat (bugün) saat 11.00’de 250 milyon dolar değerinde 372 milyon SAND piyasaya sürülecek. Bu denli yüklü miktarda token’ın piyasaya sürülmesi satış baskısı ihtimalini akıllara getiriyor.

Piyasaya sürülecek olan 372 milyon SAND toplam arzın %12,5’luk kısmını oluştururken piyasada bulunan tokenların %21’lik kısmını oluşturuyor.

Toplam arzı 3 milyar olan kripto para biriminin, şu an için piyasada 2 milyardan fazlası bulunuyor.

The Sandbox’ın 2025 yılının Mayıs ayına kadar kilit açılımları devam edecek. Ayrıca bütün kilit açılımlarında şirket, geliştirici ekip, tohum yatırımcılar, stratejik yatırımcılar ve danışmanlar belirli bir orana göre hak sahibi olacak.

Açılacak yüklü miktardaki tokenlar net bir şekilde henüz fiyatta bir baskı oluşturmazken uzmanlara göre uzun vadede fiyat üzerinde belirli bir bir etki gösterecek.

Coingecko verilerine göre son 24 saatlik periyotta %3,1 düşüş yaşayan SAND, 0,675 dolardan işlem görüyor.

Öte yandan 12 Ocak tarihinde o dönem yaklaşık 19 milyon dolar değerinde bulunan 4,5 milyon Aptos’un kilidi açılmıştı ancak beklenenin aksine satış baskısı değil yükseliş gerçekleşmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!