Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Dikkat! Popüler İki Altcoin İçin Kritik Hafta: Satış Baskısı Yaşanabilir

Geçtiğimiz yılın son aylarında başlatılan blockchain projesi Aptos (APT) ve Polkadot’un (DOT) parachainlerinden Moonbeam’in yakın zamanda on milyonlarca dolarlık token’ı dolaşıma sürülecek.

Kripto para birimlerinin dolaşımdaki arzını takip eden platform TokenUnlocks verilerine göre 11 Ocak günü yaklaşık 15,5 milyon dolar değerinde 46.182.879 MoonBeam’in (GLMR) kilidi açılacakken 12 Ocak tarihinde ise yaklaşık 19 milyon dolar değerinde 4.543.478 Aptos’un (APT) kilidi açılacak.

Bu miktarlar Aptos’ta dolaşımdaki arzın yaklaşık %32’sine eş değer token’ın piyasaya sürüleceği anlamına geliyorken GLMR’de ise dolaşımdaki arzın yaklaşık %20’si piyasaya sürülecek. Bu hafta piyasaya sürülecek tokenlar ile birlikte GLMR’nin toplam arzının yaklaşık %73, Aptos’un ise %15’lik kısmı dolaşımda olacak. Bu durumun da bir satış baskısı yaratacağı düşünülüyor.

Uzmanlar, tokenlar üzerinde oluşabilecek satış baskısı ihtimallerini göz önünde bulundurduğunda orana göre daha fazla bulunan GLMR’nin, Aptos’tan daha pozitif göründüğünü söylüyor.

Ayrıca birçok kripto para yorumcusuna göre ayı piyasasına piyasaya sürülen tokenların fazla olması oldukça iyi bir durum. Halihazırda bulunduğumuz piyasaya koşulları durumuyla fiyat düşükken piyasaya sürülen bu tokenların satılması birçok yatırımcıya göre daha düşük ihtimal olarak düşünülürken boğa piyasasında dolaşıma sürülen tokenların direkt satılma ihtimali daha yüksek görünüyor.

CoinGecko verilerine göre son 24 saatte GLMR %6,3 yükselişle 0,3409 dolardan işlem görürken APT %38,6 yükselişle 5,22 dolardan işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!