Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD Adalet Bakanlığı FTX Davasında 465 Milyonluk Robinhood Hisselerine El Koydu

ABD Adalet Bakanlığı (DOJ), uzun süredir FTX davasının gündeminde yer alan Robinhood (HOOD) hisseleri hakkındaki tartışmaları sonlandırarak 465 milyon dolarlık hisseye el koydu.

Yakın tarihli bir mahkeme belgesine göre ABD Adalet Bakanlığı, Sam Bankman-Fried ve FTX kurucu ortağı Gary Wang‘ın sahip olduğu yaklaşık 465 milyon dolar değerinde 55 milyondan fazla HOOD hissesine el koydu. Halihazırda dondurulmuş vaziyette bekleyen hisseler İngiltere merkezli aracı kurum ED&F Man‘deki bir hesapta tutuluyordu.

ABD Adalet Bakanlığı tarafından atılan bu adım, SBF’in kısa bir süre önce mahkemeye hisselerin kendisine ait olduğu yönünde başvuruda bulunmasının ardından geldi. Belgelere göre %90‘ı SBF’in kontrolü altında bulunan söz konusu hisseler, SBF’in sahip olduğu ve Karayipler’e bağlı bir şirket olan Emergent Fidelity Technologies tarafından satın alınmıştı.

El koyulan hisseler üzerinde daha önce SBF dahil olmak üzeri iflas eden kripto kredi platformu BlockFi ve FTX alacaklısı Yonathan Ben Shimon da hak talebinde bulunmuştu. FTX avukatları ise yapılan bu hak talebine karşı çıkarak “FTX tüm alacaklılarına nasıl geri ödeme yapacağını bulana kadar” söz konusu hisselerin dondurulmaya devam edilmesi gerektiğini savunmuştu.

SBF daha önceki duruşmalarda, HOOD hissesi satın almak için FTX’in kardeş şirketi Alameda Research‘den 546 milyon dolarlık finansman sağladığını itiraf etmişti. SBF’in yeminli açıklamasına göre 546 milyon dolarlık finansman ile alınan bu hisseler, Alameda’nın BlockFi‘dan borç alması için teminat olarak gösterilmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!