Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

SBF’den 465 Milyon Dolarlık Robinhood Hisseleri İçin Yeni Başvuru: “Bana Ait!”

FTX kurucu ortağı Sam Bankman-Fried (SBF), 465 milyon dolarlık Robinhood (HOOD) hisselerinin kendisine ait olduğunu iddia etti ve hisseleri geri almak için mahkemeye başvuruda bulundu.

SBF, FTX davasının gündeminde yer alan yaklaşık 465 milyon dolarlık Robinhood hisseleri kendine ait olduğunu belirtti ve hisseleri geri alma niyetiyle mahkemeye başvurdu. SBF’nin bu talebi, mahkemenin söz konusu hisselere el koyacağına dair sinyaller vermesinin ardından geldi.

SBF’nin avukatları tarafından yapılan resmi başvuruda, 56 milyon HOOD hissesi FTX ve ona bağlı olan şirketlerle hiçbir alakası olmadığını, dolayısıyla hisselerin onda kalması gerektiği ifade edildi. Ayrıca SBF’nin mahkeme süresince masrafları karşılamak için paraya ihtiyacı olacağını vurgulayan avukatlar, bu varlıklar için verilecek kararın önemli olduğunu belirtti.

ABD Adalet Bakanlığı geçtiğimiz günlerde, iflas eden kripto kredi platformu BlockFi ve FTX alacaklısı Yonathan Ben Shimon’un üzerinde hak iddia ettiği ancak %90’ı SBF’ye ait olan söz konusu Robinhood hisselerine el koyma sürecinde olduğunu bildirmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!