Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Analist Bitcoin’de “Panik” Yaşanabilir Dedi, Bu Seviyeye Dikkat Çekti: Tehlike Sürüyor!

BitBoy olarak ünlenen Youtuber ve kripto para analisti Ben Armstrong, son zamanlarda kripto para piyasalarında yaşanan olumsuzlukların Bitcoin’de (BTC) yeni bir dip olasılığı artırdığını öne sürdü.

Ben Armstrong 5 Ocak tarihinde resmi sosyal medya hesabı üzerinden paylaştığı gönderide, son günlerde yaşanan Digital Currency Group (DCG), Genesis ve Silvergate cephesindeki olumsuz gelişmelerin  piyasada güçlü bir belirsizlik ortamı oluşturduğuna dikkat çekti ve Bitcoin’in bugün “panik günü” yaşayabileceği konusunda uyardı.

Analist, Bitcoin’in piyasadaki bu olumsuz haber akışlarıyla 15.000 dolar bandına gerilediği ve üstüne ABD’den işsizliğin kötüye gittiğine dair verilerin geldiği senaryoda, bu durumların Bitcoin’in yeni bir dip yapma ihtimalini güçlendireceğini iddia etti.

Ancak durumlar analistin beklediği gibi olmadı. Hem Bitcoin 15.000 dolara gerilemedi hem de işsizlik verileri olumsuz gelmedi. ABD işsizlik verileri %3,5 ile %3,7’lik beklentinin altında geldi.

Riskler Tamamen Bertaraf Edilmiş Değil

Ancak uzmanlar üst üste yaşanan olumsuzluklardan sonra işsizlik başvurularının beklentilerin altında gelmesinin riskleri tamamen bertaraf etmediğini öne sürdü.

Neler Olmuştu?

Yakın zamanda kripto para borsası Gemini, DCG’nin Genesis’ten 1,67 milyar dolar borç aldığını ve bu paranın Gemini “Earn” müşterilerine ait olduğunu iddia etmişti. Bu iddia DCG tarafından yalanlansa da yanlışlığına dair bir kanıt sunulmamıştı. DCG ayrıca yine yakın tarihte bünyesinde bulunan 3,5 milyar dolarlık varlık yönetim şirketi HQ’yu kapatacağını duyurmuş, alt şirketi Genesis ise çalışanların %30′unun işine son verdiğini açıklamıştı.

Diğer taraftan dijital varlık odaklı bir yatırım bankası olan Silvergate (SI) ise 2022 yılının dördüncü çeyreğine dair finansal raporlarında, kripto ile ilgili mevduatların %68 azaldığını ve müşterilerinin 8,1 milyar dolarlık para çekme işlemlerini karşılayabilmek için varlıklarının büyük bir kısmını zararına sattığını açıkladı. Banka’nın tasfiye ettiği borçlanma araçları pozisyonlarından toplamda 718 milyon dolar zarar ettiği görüldü.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!