Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto Bankası Silvergate Açıkladı, Hisse Fiyatı Çakıldı: 8,1 Milyar Dolarlık Varlık Sattı!

Dijital varlık odaklı yatırım bankası Silvergate (SI), müşterilerin 8,1 milyar dolarlık para çekme talebini karşılamak için varlıklarının büyük bir kısmını zararına sattı ve çalışanlarının işlerine son verdi.

Silvergate’in 5 Ocak tarihinde yayınladığı 2022 dördüncü çeyrek finansal raporlarına göre FTX skandalı nedeniyle bir para çekme fırtınasına yakalanmış durumda bulunuyor. Banka, yakın zamanda 8,1 milyar dolarlık para çekme işlemini karşılamak için varlıklarının büyük bir kısmını zararına satmak ve çalışanlarının %40’ının işine son vermek durumunda kaldı.

Silvergate erken açıkladığı finansal raporlarında, geçtiğimiz yılın dördüncü çeyreğinde kripto ile ilgili mevduatların %68 düştüğünü belirtti. Müşterilerinin para çekme işlemlerini karşılamaya çalışan banka bilançosunda tuttuğu borcu tasfiye etmek zorunda kalarak 718 milyon dolar zarar etti. Bu işlemden edilen zarar bankanın neredeyse 2013’ten bu yana ettiği toplam kardan daha fazla oldu.

Banka, operasyonlarını sürdürebilmek için toplam çalışanlarının yaklaşık %40’ına denk gelen 200 çalışanının işine son verdi. Ayrıca kendi kripto para birimini piyasaya sürme projesini rafa kaldırarak Facebook’un başarısız girişimin altındaki teknoloji, Diem’i satın almak için harcadığı 196 milyon doları da gelir vergisinden mahsup etti.

Silvergate hisseleri SI, şirketin finansal raporlarını açıklamasından bu yana açılış öncesi seansta %38,35 değer kaybederek 13,5 dolardan alıcı buldu. Buna rağmen banka, operasyonlarını sürdürmek için yeterli fona sahip olduklarının altını çizdi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!