Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Coinbase Hisselerinin Notunda ve Fiyat Hedefinde Revize: 36 Dolara Düşürüldü

Çok uluslu bağımsız yatırım bankası Cowen (COWN), kripto para borsası Coinbase’e (COIN) ait hisselerin notunu düşürdü ve COIN fiyat tahminini %50’den fazla aşağı çekti.

Cowen analistleri Stephen Glagola ve George Kuhle tarafından hazırlanan bir araştırma raporunda, COIN üzerindeki işlem hacimlerinde yaşanan zayıflamalar gerekçe gösterilerek hisse senedinin notu düşürüldü. Analistler ayrıca fiyat hedefini 75 dolardan 36 dolara indirdi.

Cowen analistleri verdikleri bu kararı “COIN’i hisse notunu, piyasadan daha iyi performans göstermek yerine piyasaya paralel performans gösterecek şekilde değiştirdik” şeklinde tanımladı. Analistler COIN işlem hacminin kasım 2021‘den bu yana istikrarlı olarak düştüğünü ifade ederken FTX‘in çöküşünün etkilerine de değinildi:

COIN’in işi kripto varlık fiyatları, işlem hacimleri ve volatilite ile önemli ölçüde ilişkilidir. COIN’in aylık işlem hacimleri kasım 2021’den bu yana birbirini takip eden her ay oldukça tutarlı bir düşüş gösterdi. Bununla birlilte kripto varlık fiyatları üzerindeki makro zemin ve FTX bulaşma riskleri göz önüne alındığında, 2023’te perakende işlem hacimlerinde bir istikrar veya toparlanma konusundaki belirsizlik devam ediyor.

Coinbase hisseleri 2022 yılı başındaki 232 dolar seviyelerinden yıl içerisinde %84 düşüş yaşayarak tüm zamanların en düşük seviyesi olan 31 dolar bandına kadar geriledi. COIN, haberin kaleme alındığı esnada 37,70 dolardan piyasalarda işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!