Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Milyar Dolarlık Kripto Para Şirketinden Ardı Ardına Olumsuz Hamleler: İflasa Mı Hazırlanıyor?

ABD merkezli kripto para odaklı yatırım firması Digital Currency Group (DCG) ve bünyesindeki kripto yatırım şirketi Genesis’in ardı ardına gelen küçülme hamleler olası bir “iflasa hazırlık” olarak nitelendirildi.

Wall Street Journal’in 5 Ocak tarihli haberine göre DCG’ye bağlı kripto kredi kuruluşu Genesis personelinin %30’unu işten çıkardı. Kaynaklar, işten çıkarmaların bir bölümle sınırlı kalmadığını ve şirket geneline yayıldığını ifade etti. Kaynaklara göre şirket, Bölüm 11 iflas başvurusu seçeneğini değerlendiriyor.

Öte yandan Genesis’in çatı şirketi DCG, bünyesinde yer alan 3,5 milyar dolarlık bir varlık yönetim birimini kapattı. Bu hamlelerle birlikte DCG’nin Gemini “Earn” müşterilerine olan borcunu kapatmaya hazırlanıyor olabileceği öne sürüldü.

Genesis çalışanlarının yaklaşık %30’unun işlerine son vererek 145 çalışanla yoluna devam edecek. Kaynaklar, şirketin kripto par fonu Three Arrows Capital’ın (3AC) iflasından kaynaklanan zararı karşılayabilmek için böyle bir hamle yaptığını söyledi. Şirketin, geçtiğimiz ağustos ayında da 52 çalışanının işine son verdiği biliniyordu.

Bir şirket sözcüsü konu hakkında şu açıklamalarda bulundu:

Genesis, eşi görülmemiş sektör zorluklarına karşı yol almaya devam ederken küresel olarak personel sayısını azaltmak için bir karar verdi. Bu önlemler işimizi ileriye taşımak için süregelen çabalarımızın bir parçasıdır. Genesis, müşterileri ve çalışanları için uzun vadede en iyi sonucu belirlemek üzere çalışmaya devam ederken yetenekli ve özverili ekibimizin sıkı çalışmasını içtenlikle takdir ediyoruz.

Öte yandan Genesis’in potansiyel bir Bölüm 11 iflas başvurusu da dahil olmak üzere geleceğe yönelik seçenekleri değerlendirmek için yatırım bankası Moelis & Company ile birlikte çalıştığı söylentileri de kripto para ekosistemi çevresinde dolaşan söylentiler arasında yer aldı.

Bölüm 11 İflas başvurusu, bir borçlunun ticari ilişkilerinin, borçlarının ve varlıklarının yeniden düzenlemesini içeren bir iflas şeklidir. Şirket, bu başvuru kapsamında mahkemece belirtilen süre boyunca alacaklılarına ödeme yapma yükümlülüğünden muaf tutulur. Farklı ülkelerde farklı isimler ve kodlarla kullanılsa da ABD ticaret hukukunda bölüm 11 olarak geçmektedir.

Genesis’in çatı şirketi DCG ise 5 Ocak tarihinde verdiği demeçte, bünyesinde bulunan HQ adlı bir varlık yönetimi bölümünü kapattığını duyurdu. HQ, bazı kaynaklarca 3,5 milyar dolardan daha fazla varlığa sahip bulunuyordu. Şirket yaptığı açıklamada, makro ekonomik durum ve kripto para sektörünün içerisinde bulunduğu uzun süreli zorlu koşullar nedeniyle HQ adlı bölümünü kapatma kararı almak zorunda kaldıklarını, ekibin geçmişte yaptıkları işlerle gurur duyduklarını ve gelecekte projeyi yeniden başlatma ihtimalini değerlendirmeyi dört gözle beklediklerini bildirdi.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!