Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Fransa Merkez Bankası Başkanı Kripto Paralar Hakkında Konuştu: “Beklenmemeli”

Fransa Merkez Bankası Başkanı François Villeroy de Galhau, Fransa’daki kripto şirketlerinin daha sıkı düzenlemelere tabi olması gerektiğini söyledi.

Galhau 5 Ocak tarihinde Paris’de yaptığı bir konuşmada, Fransa’da faaliyet gösteren kripto para şirketlerinin neredeyse hiçbir düzenlemeye tabi olmadığının altını çizdi. Başkan, yerel dijital varlık hizmet sağlayıcılar (DASP) için zorunlu lisanslama gerekliliklerini yürürlüğe koymak için AB’nin kripto para yasalarının beklenmemesi gerektiğini belirtti.

Galhau ülkenin finans sektörüne hitap ettiği konuşmasında, 2022 yılı boyunca süregelen kaosun, Fransa’nın mümkün olan en kısa sürede kripto para şirketleri için yalnızca kayıttan kapsamlı bir DASP lisanslamasına geçmesi gerektiğine işaret ettiğini öne sürdü.

Şu anda Fransa’da faaliyet gösteren kripto para şirketleri, ülkenin finansal otoritesi AMF’ye kayıt olsalar da isteğe bağlı olarak DASP lisansı alabilmekteler. Ancak kaynaklar, henüz hiçbir kripto para şirketinin bu lisans için başvurmadığını dile getirdi.

Lisanslama konusunda Avrupa Parlamentosu’nu beklemeden harekete geçmek isteyen Fransa Senatosu’nun Finans Komisyonu Üyesi Herve Maurey, geçtiğimiz ay şirketlerin lisanssız faaliyet göstermesine izin veren bir maddeyi ortadan kaldırmak için değişikliğe gidilmesini talep etmişti.

Avrupa Parlamentosu’nun hazırladığı kripto paralara düzenleyici netlik getirecek MiCA mevzuatının potansiyel olarak 2024’te yürürlüğe girmesi bekleniyor. Ancak uzmanlara göre 2022 yılı boyunca kripto para ekosisteminde yaşanan skandallar, düzenleyici çerçevenin bir an önce netleşmesi ve yürürlüğe girmesi gerektiğini gösteriyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!