Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Fransa’dan Kripto Şirketleri İçin Yeni Yıl Planı: Lisans Şartı Getirebilir

Fransız Senatosu, ülkede faaliyet gösteren kripto para şirketlerine lisans alma zorunluluğu getirecek yasayı 2023 yılının başında devreye sokabilir.

Financial Times (FT) tarafından sunulan habere göre Fransız Senatosu‘nun finans komisyonu üyesi Hervé Maurey, kripto şirketlerinin 2026 yılına kadar tam lisans olmadan faaliyet göstermesine olanak tanıyan bir maddeyi yürürlükten kaldırmak için bir değişiklik önerdi. Değişiklik önergesi 13 Aralık’ta Fransız Senatosu tarafından onaylandı ve 2023’te Parlamento’nun huzuruna çıkacak.

Maurey’in değişikliği, şirketleri Ekim 2023’ten itibaren Autorité des Marchés Financiers’den (AMF) bir lisans almaya zorlayacağı için sıkı kontroller olmadan faaliyet gösterme seçeneğini sona erdirecek. Komisyon üyesi söz konusu yasal baskının haklılığını FTX çöküşüyle ilişkilendirdi ve şu ifadelerde bulundu:

FTX çöküşü oyunun kurallarını değiştirdi. Bu, Fransız sistemi içindeki bazı oyuncuların işlerin daha sıkı denetlenmesi gerektiğini düşünmesine yol açtı.

Halihazırda Fransa’da AMF’den lisans almadan faaliyet gösteren en az 50 kripto para şirketi bulunuyor. Mevcut yasal statüye göre Avrupa Birliği’nin (AB) 2023 başlarında yürürlüğe girmesi beklenen MiCA (Kripto Varlık Piyasaları Yasası) mevzuatına rağmen kripto para şirketlerinin 2026 yılına kadar lisans alma zorunluluğu olmayacak. Maurey tam bu noktanın gözden kaçırılan önemli bir ayrıntı olduğunu öne sürüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!