Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

FTX Mahkemeden İzin İstedi: Değerlerini Kaybetmeden Satmak İstiyor

İflas eden kripto para borsası FTX, elindeki birkaç değerli kuruluşu bir an önce satabilmek için mahkemeye başvurdu. Yeni yönetim, bu markaların FTX ismiyle kirlenmeden ve değerini kaybetmeden satılması gerektiğini düşünüyor.

FTX avukatları tarafından 15 Aralık tarihinde Delaware Mahkemesi’ne yapılan bir başvuruda, LedgerX, FTX Japonya, FTX Avrupa ve Embed’in satışa çıkarılması için mahkemeden izin istedi. Şirket, bu markaların FTX’in aksine hala değerli olduğunu ve daha fazla FTX bünyesinde kalarak güvenilirliklerini yitirmeden önce satılması gerektiğini savundu.

Başvuruda, FTX tarafından yakın zamanda alınmış bu iştiraklerin operasyonlarının FTX ile çok fazla entegre olmadığı belirtildi. Varlıkları ana şirketin varlıklarına karışmamış bu şirketlerin, dengeli ödeme güçleri ve sahip oldukları lisanslar sayesinde hala değerli olduklarının altını çizen FTX, bu markaların FTX bünyesinde kalmaya devam etmeleri ve operasyonlarının askıda kalma sürelerinin uzaması halinde sahip oldukları lisansları kalıcı olarak kaybetme ihtimalleri olduğunu öne sürdü.

Başvurunun mahkeme tarafından onaylanması halinde satın alımla ilgilenen şirketler, ocak ayının ortasından şubat ayının başına kadar ön teklif verebilecek. Ön teklif aşamasının ardından şubat ve mart ayları içerisinde son teklif, müzayede ve onay işlemlerinin yapılması planlanıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!