Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Amber’e 300 Milyon Dolarlık Finansman: Binance’e 10 Bin Ether Aktardı

Hong Kong merkezli dijital varlık platformu Amber Group, zor günler geçirdiği ve iflas söylentileri arasında C serisi finansman turunda 300 milyon dolar sermaye topladı.

Amber Group resmi Twitter hesabından paylaşılan bir gönderide C serisi finansman turunda 300 milyon dolar topladığını açıkladı. Amber Group’un Fenbushi Capital US liderliğindeki C Serisi yatırım turu, ismi açıklanmayan diğer kripto yatırımcıları ve aile ofisleriyle birlikte tamamladı.

Bir Bloomberg haberine göre C Serisi turunda toplanan paranın çoğu, FTX çöküşünün bir sonucu olarak Amber’in ürününde para kaybeden müşteriler için sağlandı. Bu müşterilerden birinin Amber’in 130 milyon dolar borçlu olduğu sorunlu kripto kredi kuruluşu Vauld’un CEO’su Darshan Bathija olduğu belirtildi.

Şirket konu hakkında yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:

Bu yeni bağış toplama turu, yatırımcıların Amber’in işine olan güvenini ve geleceğimizi birlikte şekillendirme taahhüdünü gösteriyor. Bu geleceğin bir parçası olarak, bu zorlu pazar ortamına uyum sağlamak ve müşterilerimizi korumak bizim için önemlidir.

Amber fon turundan gelen parayı Binance’e mi trasnfer etti?

On-chain analiz platformu Lookonchain tarafından sağlanan veriler, Amber’in C serisi turuna dair açıklamayı yapmadan yarım saat önce Binance’e 12,7 milyon dolar aktardığını ortaya koydu. Amber şirketine ait “0xe119” tarafından Binance cüzdanlarına 10.000 Ethereum (ETH) yatırma işlemi gerçekleşti. İşlemin detaylarına dair şirket tarafından bir açıklama gelmese de bazı analistler bunun bir portföy dengeleme çalışması olabileceğini düşünüyor.

Amber, ilk aşamada FTX çöküşünden etkilenmediğini duyursa da ticari sermayesinin %10’unun FTX iflasına maruz kaldığını açıklamak zorunda kalmıştı. Öte yandan her ne kadar şimdilik bir fon toplanmış olsa da şirket daralma politikasına devam etmek zorunda olduklarına dair şu ifadelerde bulundu:

İleriye dönük olarak, temel işlerimize ve müşterilerimize odaklanmak amacıyla kitlesel tüketici çabalarımızı ve gerekli olmayan iş kollarımızı küçülteceğiz. Bunlar kolay kararlar değildi ve ne yazık ki birçok mükemmel meslektaşımıza veda etmek zorunda kaldık.

Amber Group, geçtiğimiz haftalarda iş gücünü azaltacağı ve bazı platformlardaki para çekme işlemlerini durdurduğu hakkında ortaya çıkan iddiaları yalanlamıştı ancak birkaç gün sonra personel sayısında %40’lık azalmaya gideceğini açıklamıştı. Bunların üzerine dün The Business Times tarafından aktarılan bilgilere göre Amber, sürpriz bir hamleyle Singapurlu kripto para borsası Sparrow borsasını bünyesine katma kararı aldı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!