Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Amber’den Söylentileri Sonlandıracak Hamle: Kripto Para Borsası Satın Aldı

Asya merkezli kripto para yatırım firması Amber Group, Singapur’daki kripto para borsası Sparrow’u satın aldı.

The Business Times tarafından aktarılan bilgilere göre Amber Group, sürpriz bir hamleyle Sparrow borsasını bünyesine katma kararı aldı.

2018 yılında kurulan Sparrow, toplamda 14,2 milyon dolar yatırım almıştı. Şirket, Singapur’un merkez bankasından aldığı lisans sayesinde ülkede dijital varlıklara yönelik hizmetler sunabiliyor.

2017 yılında kurulan ve kurumsal müşterilere yönelik hizmetler veren Amber Group bir süredir bazı maddi zorluklar yaşıyor. Bloomberg tarafından aktarılan bilgilerde şirketin çalışanlara yapılan bonus ödemelerinde ve yöneticilerin maaşlarında kesintiye gideceği belirtilmişti.

Şirket bir yandan da ek sermaye toplamaya, 100 milyon dolar yatırım çekmeye çalışıyor. The Financial Times’ın geçen haftaki haberine göre şirket bunun 50 milyon dolarlık kısmını toplamayı başardı.

Geçtiğimiz günlerde şirketin çalışan sayısında azalmaya gittiği, bazı platformlardaki para çekme işlemlerini durdurduğu şeklinde haberler çıkmıştı. Amber Group bunun ardından bir açıklama yaparak, “işlerin normal seyrinde” ilerlediğini belirtti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!