Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

82 Milyar Dolarlık Yatırım Şirketinden 9 Blockchain Fonu Daha: SEC’den Onay

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), 82 milyar dolarlık yatırım şirketi WisdomTree’nin 9 blockchain tabanlı fonunu daha onayladı.

WisdomTree tarafından 14 aralık tarihinde yapılan basın duyurusuna göre SEC, şirketin 9 blockchain tabanlı yatırım fonuna daha onay verdi. Bu fonların hiçbiri kripto para birimlerine veya dijital varlıklara yatırım yapmasa da hisse sahipliğini kaydetmek için Ethereum ve Stellar ağlarını kullanmaktadır.

Alınan bilgilere göre fonların hisse senetleri, emtialar ve değişken oranlı hazine tahvilleri gibi çeşitli yatırım araçlarına yatırım yapma izinleri bulunuyor. Şirket yaklaşık 3 ay önce Kısa Vadeli Hazine Tahvillerine yatırım yapan blockchain tabanlı bir fonunu daha SEC tarafından onaylatmıştı.

WisdomTree Dijital Varlıklar Başkanı Will Peck, blockchain tabanlı finansla birlikte daha şeffaf bir yatırımcı deneyimini amaçladıklarını ifade etti. Peck, yakın geçmişte yayınladığı bir blog yazısında, blockchain teknolojisini kullanarak müşterilerine daha güvenli bir yatırım deneyimi yaşatmayı hedeflediklerini belirtmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!