Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD Adalet Bakanlığı SBF’e Bağlı 465 Milyon Dolarlık Robinhood Hisselerine El Koyma Sürecinde

ABD Adalet Bakanlığı (DOJ) iflas eden kripto para borsası FTX’e açılan dava kapsamında kurucu Sam Bankman-Fried (SBF) ile bağlantılı 465 milyon dolarlık Robinhood hissesine el koyma sürecinde olduğu bildirildi.

Reuters’ın 4 Ocak tarihli haberine göre yetkililer, ABD Adalet Bakanlığı’nın çoğunlukla FTX kurucusu SBF’e ait olan 465 milyon dolar tutarında Robinhood hisselerine el koyma sürecinde olduğunu bildirdi. DOJ avukatı Seth Saphiro, FTX davasına bakan Yargıç Jhon Dorsey’e ilgili hisselerin iflas davasına konu olmadığına inandığını belirtti.

SBF, iflas eden kripto kredi platformu BlockFi ve bir FTX alacaklısı olan Yonathan Ben Shimon geçtiğimiz günlerde mahkemeden 465 milyon dolar tutarındaki hisselerin mülkiyeti üzerinde hak talep etmişti. FTX avukatları ise yapılan hak taleplerine karşı çıkarak, “FTX tüm alacaklılarına nasıl geri ödeme yapacağını bulana kadar” hisselerin dondurulmaya devam etmesini istemişti.

Söz konusu hisselerin %90’ının yasal sahibi olan SBF mahkemeye sunduğu yeminli ifadede, Robinhood hisselerinin Alameda Research’ten ödünç alınan fonlar kullanılarak satın alındığını itiraf etmişti.

Saphiro ayrıca FTX’in Bahamalar merkezli iştiraki olan FTX Digital Markets’ın ABD’deki banka hesaplarına da el koyduğunu bildirdi. Mahkeme kayıtları el koyulan banka hesaplarının toplamda 143 milyon dolar barındırdığını ifade etti.

Öte yandan FTX avukatı James Bromley, Yargıç Dorsey’e iflas davası kapsamında ele geçirilmesi hedeflenen varlıkların hiçbirinin şu anda herhangi bir FTX kuruluşunun doğrudan kontrolünde olmadığını ve el koyma sürecinin FTX davasından çok SBF‘in devam eden soruşturmasına bağlı olduğunu ifade etti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!