Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance ve Voyager Digital Arasındaki 1 Milyar Dolarlık Anlaşmaya SEC’den İtiraz

Binance’in ABD iştiraki Binance.US ve iflas eden kripto kredi platformu Voyager Dijital’in varlıkları üzerindeki 1 milyar dolarlık anlaşmaya ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’ndan (SEC) itiraz geldi.

SEC, Binance.US’in iflas eden Voyager Digital’i 1 milyar dolara devralmasına “sınırlı itirazda” bulundu. İtirazın sebebi olarak “gerekli bilgi eksikliği” öne sürüldü ve anlaşmaya dair daha fazla detay talep edildi. SEC yetkilileri, özellikle Binance.US’e ait finansal tablonun anlaşma sonrasında nasıl görüneceğini merak ettiğini vurguladı.

ABD yasaları kapsamında sınırlı itiraz ile normal itiraz arasındaki fark sınırlı itirazda tüm dosya yerine sadece belirli konular üzerinde duruluyor.

Binance.US ve Voyager, geçtiğimiz haftalarda iflasın ardından kalan varlıklar için 1,02 milyar dolarlık bir anlaşmaya varmıştı. Anlaşma şartları gereğince Binance.US’in tüm işlemleri en geç 18 Nisan 2023 tarihinde tamamlamış olması gerekecek aksi halde Voyager’in anlaşmadan vazgeçme hakkı bulunuyor. Bu konuya da itiraz eden SEC, işlemlerin 18 Nisan‘a kadar tamamlanmaması durumunda ne olacağı konusunda daha fazla ayrıntı sağlamasını talep etti.

SEC’in sınırlı itirazında, Binance.US’e “bu büyüklükte bir işlemi gerçekleştirme kabiliyetine” sahip olup olmadığı konusuna değinilirken müşteri varlıklarının akıbeti de gündeme getirildi. SEC, endişelerini Binance.US’in avukatına ilettiğini ve önergelerle ilgili bir sonraki duruşmadan önce revize edilmiş bir açıklama beyanının sunulacağını söyledi.

Ayrıca “belirli eyaletlerdeki alacaklılara sağlanan farklı ayrıcalıklara” da itirazda bulunan SEC cephesi, Binance.US yetkililerinden konuya dair ayrıntılı açıklama talep etti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!