Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Siemens’in 65 Milyonluk Polygon Hamlesi MATIC Fiyatında Yükseliş Getirdi

Teknoloji üretim devi Siemens, 65 milyon dolarlık dijital tahvilini Polygon üzerinde ihraç etmesiyle MATIC %10’a yakın değer kazandı.

Siemens 14 Şubat tarihinde resmi web sitesi üzerinde yayınladığı basın duyurusunda, Almanya Elektronik Menkul Kıymetler Yasası’na (eWpG) uygun olarak halka açık bir blockchain’de ihraç edilen ilk tahvili çıkardığını açıkladı.

Toplamda 65 milyon dolar değerinde ve 1 yıl vadeye sahip tahvilin faiz oranı açıklanmadı. Siemens, tahvilin halka açık bir blockchain’de ihraç edilmesinin şirketi kağıt israfı, zaman kaybı ve aracı kurumların sürece dahil olması gibi geleneksel yöntemlerin dezavantajlarından kurtardığını belirtti. Tahvil haberinin ardından MATIC, %10’a yakın değer kazandı.

Siemens Kurumsal Mali İşler Sorumlusu Peter Rathgeb konu hakkında şu ifadelerde bulundu:

Menkul kıymet ihraç etmek için geleneksel yöntemlerden uzaklaşıp halka açık blockchain’e geçerek geçmişte kullandığımız yöntemlerden çok daha hızlı ve verimli işlemler gerçekleştirebiliriz. Proje ortaklarımızla gerçekleştirdiğimiz başarılı iş birliği sayesinde Almanya’da dijital menkul kıymetlerin gelişiminde önemli bir dönüm noktasına ulaştık.

Tahvilin blockchain üzerinde dağıtılmasına rağmen ödemelerin geleneksel yöntemlerle yapılacağı açıklamada verilen bilgiler arasında yer aldı. Doğrudan Siemens tarafından ihraç edilen tahvile DekaBank, DZ Bank ve Union Investment’ın yatırım yaptığı bildirildi. Şirket ayrıca blockchain üzerinde dağıtılan tahvillerin, küresel geleneksel yöntemleri geçersiz kıldığını belirtti.

Coingecko verilerine göre son 30 günde %26 değer kazanan MATIC, Siemens’in tahvil ihracı sonrasında 1,16 dolardan %10’a yakın yükselerek 1,26 dolara ulaştı. MATIC, yazım esnasında 1,24 dolardan işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!