Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bu Altcoinin Cüzdan Sağlayıcısında 9.2 Milyonluk Hack: Paranızı Çekin Uyarısı!

Algorand (ALGO) cüzdan sağlayıcısı MyAlgo, 9,2 milyon dolar kayba neden olan istismarın kaynağını bir haftadır bulamayınca kullanıcıları varlıklarını çekmeye çağırdı.

MyAlgo 27 Şubat tarihinde resmi sosyal medya hesabı üzerinden yayınladığı gönderide, kullanıcıların MyAlgo’da saklanan Mnemonic cüzdanlarında sakladıkları varlıkları çekmelerini şiddetle tavsiye ettiklerini belirtti.

Yapılan açıklamalara göre yaklaşık bir hafta önce toplamda 25 yüksek profilli hesaba karşı gerçekleştirilen siber saldırının kaynağı henüz tespit edilemedi. Şu ana kadar ulaşılan bilgiler ışığında mağdurların hepsinin yüksek bakiyeye sahip olduğu ve varlıklarını sakladıkları sıcak cüzdanlarının şifrelerinin tarayıcılarında kayıtlı olduğu tespit edildi. MyAlgo, eldeki veriler uyarınca yatırımcıların sıcak cüzdan şifrelerinin tarayıcı ön belleklerinden çalınmış olabileceğini öne sürdü. Cüzdan sağlayıcısı kimlik avı saldırılarından şüphelendiğini belirtti.

Ancak öte yandan saldırının kaynağının henüz bulunamaması sebebi ile cüzdan sağlayıcısı, kullanıcıları Mnemonic cüzdanlarında sakladıkları varlıkları çekmeye davet etti. MyAlgo konu ile ilgili açıklamasında, ilk saldırıdan bu yana başka saldırı gerçekleşmediğini ancak ihtiyati tedbir kapsamında kullanıcıların varlıklarını çekmelerinin sağlıklı bir karar olacağını belirtti.

Blockchain araştırmacısı ZachXBT 28 Şubat tarihinde yayınladığı gönderide, 19,5 milyon ALGO ve 3,5 milyon USDC Coin (USDC) olmak üzere toplamda 9,2 milyon dolar değerinde varlık çalındığından şüphelendiğini dile getirdi. Ayrıca ChangeNow’ın bu varlıkların 1,5 milyon dolarını dondurabildiğine de yer verdi.

Coingecko verilerine göre son 30 günde %3,7 değer kaybeden ALGO, son 7 günde %12,7 düşüş yaşayarak yazım itibariyle 0,2478 dolar seviyesinden işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!