Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance’den Sıfır Komisyon 4 Stablecoin İşlem Çifti

Dünyanın en büyük kripto para borsası Binance, yaşanan krizlerin ardından spot işlemlere altı yeni stablecoin işlem çifti ekleyeceğini duyurdu.

Binance, yakın tarihli bir açıklamasında, altı farklı spot stablecoin paritesini destekleyeceğini açıkladı. Binance’in bu açıklaması dün yaşanan Silicon Valley Bank (SVB) iflası ve USDC ihraççısı Circle‘ın kriz yaratan açıklamalarının ardından geldi.

Açıklamada, eklenecek yeni paritelerin BTC/TUSD, TUSD/USDT, USDC/USDT, USDP/USDT, BNB/TUSD ve ETH/TUSD olacağı belirtildi. Binance, bir sonraki duyuruya kadar söz konusu paritelerden BNB/TUSD ile ETH/TUSD paritelerinin alıcı emirleri dışında işlem ücreti almayacağını vurguladı.

Öte yandan borsa 11 Mart tarihi itibariyle USDC, USDP ve TUSD yatırma işlemleri için BUSD Otomatik Dönüştürme işlemini durdurduğunu açıkladı:

BUSD bakiyelerini 1:1 oranında USDC veya USDP’ye dönüştürmek isteyen kullanıcılar, bunu 2023-03-18 TSİ 09:00’a kadar Binance Convert üzerinden manuel olarak yapabilirler. BUSD bakiyelerini 1:1 oranında TUSD’ye dönüştürmek isteyen kullanıcılar, bunu bir sonraki duyuruya kadar Binance Convert üzerinden manuel olarak yapabilirler. Manuel dönüştürme işlemlerinin yalnızca dönüştürme portalında BUSD’den TUSD, USDC veya USDP’ye yapılabileceğini, diğer şekilde yapılamayacağını unutmayın.

Dün Circle’ın TSİ sabaha karşı Silicon Valley Bank’ın iflasından 3,3 milyar dolar etkilendiğini açıklamasının ardından yaşanan kriz kripto para piyasalarına da sıçramış oldu. USDC dolar sabitliğini kaybetti.

Dünyanın en büyük ikinci stablecoininin dolar sabitliğinin bozulması yatırımcıları paniğe sürükledi. O sıralarda 1’e 1 oranında USDC:USD imkanı sağlayan Coinbase akın eden yatırımcılar borsadaki stablecoin işlemlerinin geçici olarak askıya alınmasına sebep oldu. Binance’in hayata geçirdiği bu yeni listelemeler, piyasadaki stablecoin güvenilirliğini artırmak için yapılan çalışmaların bir parçası olarak yorumlanabilir.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!