Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Yapay Zeka Altcoin’i Birçok Borsada Listelendi, Fiyatı Uçtu

Yapay zeka (AI) projeleri üzerine çalışan katman-2 blokzinciri CryptoGPT’nin yerel token’ı GPT piyasaya sürülmesinin ardından 14x’e yakın yükseliş performansı gösterdi.

CryptoGPT, 10 Mart tarihinde yaptığı açıklamada, GPT’nin kripto para borsaları Bitfinex, PancakeSwap, Bybit, Gate.io, Uniswap, MEXC ve Bitget tarafından listeleneceğini duyurdu. GPT, 0,005 dolar seviyesinden piyasaya sürüldükten kısa bir süre sonra ortalama 10 kat bir yükseliş yaşarken bazı borsalarda 14 kata yakın değer kazandı.

GPT listelendiği tüm borsalarda 0,80-0,88 dolar seviyelerine ulaşarak kısa süre içerisinde tarihi zirvesini yaptıktan sonra ortalama %50 değer kaybederek 0,44 dolar seviyelerine geriledi.

Sıfır bilgi kanıtı (ZK) kullanarak kullanıcı verilerini token karşılığı toplamayı ve daha sonrasında yapay zeka geliştirme alanında çeşitli aktörlere bu verileri satmayı amaçladığını ifade eden CryptoGPT, blokzincir üzerinde gerçekleşen işlemlerin ve ödemelerin yerel token GPT ile yapılacağını belirtti.

Coingecko verilerine göre toplam arzı 3 milyar adet olan GPT’nin mevcut işlem hacmi yazım itibariyle 21 milyon doların üzerinde seyrediyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!