Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD Hazine Bakanlığı’ndan Kripto Bağlantılı Yeni Yaptırımlar: Bazı Adresler Mimlendi!

ABD Hazine Bakanlığı’na bağlı Yabancı Varlıkları Kontrol Ofisi (OFAC) Kuzey Koreli hacker grubu Lazarus’a yardım ettiği tespit edilen 3 kişiye yaptırım uyguladı.

OFAC, kripto para piyasasını defalarca hedef alan hacker gurubu Lazarus’a yardım eden 3 kişiye yaptırım uyguladı. Sunulan belgelere göre bu üçlünün içinde yer alan Cheng Hung Man ve Wu Huihu, Lazarus için kripto işlemlerini kolaylaştıran OTC hizmetleri sağlıyordu.

Yakalanan üçüncü şahıs Sim Hyon Sop ise Lazarus’un yasa dışı nakit akışının bir kısmını koordine ettiği için yaptırıma maruz kaldı. Yaptırım kapsamında şahısların Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Arbitrum (ARB), Binance Smart Chain (BSC) ve diğer birçok ağ üzerindeki kripto para adresleri mimlendi ve yasaklandı.

On-chain güvenlik firması PeckShieldAlert tarafından yayınlanan veriler, Wu Huihu’nin 75,5 BTC’yi farklı işlemler ve cüzdanlar üzerinden  Lazarus gruba gönderdiğini ortaya koydu.

İddiaya göre Cheng Hung Man suç ortağı Wu Huihu’nun tespit edilmekten kaçınmak için paravan şirketler kullanarak ABD finans sistemine erişimine yardımcı oldu. Hazine, Federal Soruşturma Bürosu (FBI) ve Güney Kore hükümetinin soruşturmaya dahil olduğunu kaydetti.

Öte yandan ABD Adalet Bakanlığı, Hazine Bakanlığının açıklamalarına paralel olarak Kuzey Kore Dış Ticaret Bankası’nı (FTB) kripto paralar yoluyla kara para aklamakla suçladı.

Hazine Bakanlığı tarafından 24 Nisan’da yayınlanan bir açıklamaya göre Çinli Wu Huihu, 2021’de birden fazla işlemle Kuzey Koreli siber aktörler için milyonlarca dolar değerinde kriptoyu itibari para birimine dönüştürdü. Bakanlık tarafından yapılan açıklamada olayın detaylarına dair şu ifadelere yer verildi:

Sıklıkla, Kuzey Koreli aktörler, finansal kurumlar veya yetkili makamlar tarafından tespit edilmekten kaçınmak amacıyla kendi adlarına işlem yapmak için Çin Halk Cumhuriyeti merkezli OTC tüccarları da dahil olmak üzere o bölgedeki OTC işlem ağlarını kullandı.

Lazarus grup, 625 milyon dolarlık Ronin saldırısı ve 100 milyon dolarlık Harmony (ONE) saldırısından sorumlu tutulmuştu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!