Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin İçin Satış Baskısı Geri Mi Döndü? Madenci Transferlerinde Ciddi Artış!

Bitcoin madencileri son 14 gün içerisinde borsalara 173 milyon dolar değerinde BTC transfer ederek satış yaptı. 

On-chain analitik platformu Glassnode verilerine göre Bitcoin madencilerinin 31 Mayıs tarihinden itibaren son 14 günlük süreç içerisinde borsalara transfer edilen BTC miktarında keskin bir artış meydana geldi. İlgili süreç içerisinde madencilerin borsalara aktardığı tutar yaklaşık 173 milyon dolar değerinde 6.671 BTC oldu.

Madenciler tarafından yapılan toplamda 173 milyon dolarlık işlemlerin 67,3 milyon dolar değerindeki 2.606 BTC‘lik kısmı 3 Haziran tarihinde tek bir gün içerisinde gerçekleştirildi. Bu işlem, son 4 yıl içerisinde madencilerin bir günde borsalara aktardığı en yüksek miktar olurken son 14 günde yapılan transferlerin yaklaşık %40’ını oluşturdu.

Bitcoin madencilerinin işlemlerindeki artış ile birlikte transferlerin 14 günlük ortalamasında da yukarı yönlü bir değişim yaşandı.

Bitcoin madenci transferlerinin 14 günlük ortalaması bu süreç içerisinde 489,26 BTC‘ye yükselirken 2021 yılının Mart ayından bu yana en yüksek ortalama kaydedildi. Ayrıca madencilere ait cüzdanların Bitcoin varlıkları son 14 gün içerisinde 51,8 milyon dolara tekabül eden 2.000 BTC düşüş gösterdi.

Bitcoin madencileri tarafından borsalara aktarılan varlıklar genellik satış olarak yorumlanırken yaşanan artışın Bitcoin fiyatı üzerinde satış baskısı yaratabileceği düşünülüyor. Ancak günlük Bitcoin işlem hacmi göz önüne alındığında söz konusu miktarın büyük düşüşler yaratması beklenmiyor.

Coingecko verilerine göre son 30 gün içerisinde %5,1 değer kaybeden BTC, son 24 saat içerisinde %0,6 düşüş yaşayarak yazım itibariyle 25.978 dolar seviyesinden işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!