Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Şüphelenilen Ponzi Yapısından 240 Milyon Dolarlık Bitcoin İşlemi!

Dünyanın en büyük kripto para piramit yapılarından birisi olarak görülen PlusToken yüklü miktarda yaptığı Bitcoin transferleri ile gündeme geldi.

Twitter üzerinde yüklü Bitcoin transferlerini takipçiler ile paylaşan Whale Alert geçtiğimiz 17 Ağustos tarihinde üst üste 6.000, 5.000, 7.000 ve 4.923 Bitcoin’lik transferler yapıldığını duyurdu ve bunun hemen üzerine ilgili transferlerin PlusToken’in cüzdanlarından yapılmış olabileceğini ifade etti.

Dünyanın en büyük exit scamlerinden birisi olarak da bilinen PlusToken yatırımcılara yaptıkları yatırım başına aylık yüzde 8 ile yüzde 16 gibi bir kazanç vaat ederek 2.9 milyar dolara kadar para topladı ve daha sonra ortadan kayboldu.

Geçtiğimiz hafta yaşanan sert düşüşten sorumlu tutulanlardan birisi PlusToken olsa da, henüz bu resmen kanıtlanamadı. Blockchain analiz firması CipherTrace söz konusu exit scam projesinde Çin vatandaşı birçok önde gelen ismin, polislerin de olduğunu ifade etmekte. Bunun yanı sıra projenin yöneticilerinin ise Güney Kore vatandaşı olup ”Kim Jung Un” ismini kullanan bir kişi ile Leo olarak bilinen bir Rus vatandaşının olduğu bilinmekte.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment