Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Tanınan Altcoin Kurucusundan İtiraf: Fantom’u Gerçekten Hiç Bırakmadım!

Fantom (FTM) kurucu ortağı Andre Cronje, projenin arkasındaki vakıf Fantom Foundation’u hiçbir zaman gerçek anlamda bırakmadığını açıkladı.

Ünlü geliştirici Andre Cronje The Scoop podcastinde verdiği demeçte, esasında hiçbir zaman Fantom’daki görevini bırakmadığını yalnızca kamuoyu önünde sosyal bir mesafe sergilediğini bildirdi.

Kurucu, geçtiğimiz yılın mart ayında vakıftan ayrıldığını bildirmişti. Ayrılığın sebebi net olarak açıklanmamış olsa da Cronje’un o dönemde Fantom’da yaşanan bazı teknik sorunlar nedeniyle çok fazla eleştiriye maruz kaldığı için projeden ayrıldığı öne sürülmüştü.

Cronje ayrılık kararını, projenin itibarına zarar vermemek amacıyla aldığını belirtti. Ancak kurucu, kamuoyu karşısında bildirdiği bu kararın gerçeği yansıtmadığını da söyledi. Cronje, 2019 yılından bu yana vakıftaki görevine devam ettiğini altını çizerken projedeki tüm çalışanların da bu duruma şahit olduğuna dikkat çekti.

Cronje, aradan geçen 1 yıldan uzun sürenin ardından Fantom’da çalışmaya devam ettiğini kamuoyuna duyurma konusunda kendini ikna edenin vakıf CEO’su Michael Kong olduğunu söyledi. Cronje konu hakkında, şu ifadelerde bulundu:

Birkaç ay süren ikna çalışmalarının sonunda dayanamayıp (Fantomdaki görevine devam ettiğini kamuoyuna açıklamayı) kabul ettim. Ancak aslında bu bir ayrılık veya geri dönüş değildi. Sadece o zamanlar projenin iyiliği için daha iyi olduğunu düşündüğüm sosyal bir mesafeydi.

Geçtiğimiz yılın kasım ayında Cronje’nin Fantom’daki görevine döndüğü yönünde piyasaya çeşitli spekülasyonlar yayılmasının ardından FTM, %20’ye yakın değer kazanmıştı. Ancak bugün yapılan açıklamalar aslında kurucunun görevinden hiç ayrılmadığını gösterdi.

Coingecko verilerine göre son 30 gün içerisinde %16,6 değer kaybeden FTM, son 24 saat içerisinde %0,1 değer kazanarak yazım itibariyle 0,244 dolar seviyesinden işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!