Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Çinli Ünlü Milyarderden Gizli Bir Şekilde Madencilik Yapan Ülkede Bitcoin Fonu

Çinli ünlü milyarder Jihan Wu’nun sahibi olduğu Bitdeer, Güney Asya ülkesi Bhutan’da Bitcoin (BTC) madenciliği odaklı bir fon başlattı.

Çinli haber muhabiri Colin Wu yaptığı bir paylaşımda, Bitcoin madencilik şirketi Bitdeer’in Bhutan’da bir Bitcoin fonu başlattığını duyurdu. Bitdeer Green Bitcoin Fonu olarak adlandırılan ve altı yıllık bir süre biçilen bu girişim, yatırımcılardan minimum 5 milyon dolarlık bir yatırım eşiği ile ilk aşama inşaat projesi için 80 milyon dolar toplamayı planlıyor.

Söz konusu fonlar Bitcoin madencilik endüstrisine yatırım yapmak için kullanılacak. Bitdeer, proje için nihai hedef olarak Bhutan’da toplam hashrate değeri yaklaşık 20 EH/s olan madencilik tesisi inşa etmeyi ve yatırımlarla birlikte 600 megawatt’lık bir enerji üretebilmeyi hedefliyor.

Butan, 2023 yılının Mayıs ayında Bitdeer ile görüşmelerde bulunduğuna dair ilk sinyalleri vermişti. O dönemde basına sızan bilgilere göre Güney Asya ülkesinin 5.000 dolar seviyesinden bu yana Bitcoin madenciliği yaptığı ortaya çıkmıştı.

Butan tarafından gelen haberlerin ardından kısa süre sonra basın açıklamasında bulunan Bitdeer, Butan’ın ulusal yatırım kolu Druk Holdings and Investments (DHI) ile kurdukları stratejik ortaklık kapsamında ülkedeki sürdürülebilir madencilik faaliyetlerini geliştirmek için 500 milyon dolarlık kapalı uçlu bir fon oluşturacaklarını bildirmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!