Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Fiyat 5 Bin Dolarken Bitcoin Madenciliğine Başlayan Ülkeden Dev Şirketle Stratejik Ortaklık

Butan ve Bitdeer, sürdürülebilir Bitcoin (BTC) ve kripto para madenciliği operasyonlarını geliştirmek için yaklaşık 500 milyon dolar yatırım toplayacaklarını açıkladı.

Çinli milyarder Jihan Wu’nun kurucusu olduğu Bitdeer 3 Mayıs tarihinde yayınladığı basın açıklamasında, Güney Asya ülkesi Butan’ın ulusal yatırım kolu Druk Holdings and Investments (DHI) ile kurdukları stratejik ortaklık kapsamında ülkedeki sürdürülebilir madencilik faaliyetlerini geliştirmek için 500 milyon dolarlık kapalı uçlu bir fon oluşturacaklarını bildirdi.

Ortaklık haberi, Butan’ın hidroelektrik santrallerini uzun bir süredir Bitcoin madenciliği için kullandığının ortaya çıkmasından kısa bir süre sonra duyuruldu.

Mühendislik, proje yönetimi, denetleyici ve destekleyici roller gibi pek çok alanda istihdam yaratması beklenen ortaklık kapsamında fon toplama çalışmalarına mayıs ayının sonunda başlanacağı bildirildi. Ayrıca proje kapsamında Bitdeer’ın genel ortak DHI’ın ise sınırlı stratejik ortak olduğunun altı çizildi.

Bitdeer Kurucusu Jihan Wu konu hakkında yaptığı açıklamada, şu ifadeleri kullandı:

Eninde sonunda küresel bir değer saklama aracı için sabit bir temel oluşturacak blockchain teknolojilerini sürdürülebilir bir şekilde yürütebilmek için Butan’ın sıfır emisyon gücüne erişim konusunda DHI ile birlikte çalışmaktan heyecan duyuyoruz. Yeni fon, aynı zamanda Butan’daki teknoloji sektöründe büyüme ve yeniliği destekleyen küresel paydaş ağlarını teşvik etmeye yönelik bir yolu temsil edecek.

DHI CEO’Su Ujjwal Deep Dahal, projede Bitdeer ile iş birliği yapmaktan heyecan duyduklarını belirtti. Dahal, DHI’ın Butan halkının ekonomik refahını geliştirmek için çalıştığını ve ortaklık kapsamında sürdürülebilir bir yerli ekonomiye doğru ilerleyeceklerini ifade etti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!