Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

FBI ve Ukrayna 9 Farklı Bitcoin Borsasına Erişim Engeli Getirdi

Siber suçlulara yardım ve yataklık yaptığı iddia edilen dokuz kripto para borsasının alan adlarına ABD Federal Soruşturma Bürosu (FBI) ve Ukrayna kolluk güçleri tarafından el konuldu.

FBI’ın Detroit Saha Ofisi ve Ukrayna Ulusal Polisi tarafından yakın tarihte duyurulan basın açıklamasına göre mahkeme izni doğrultusunda yapılan operasyon kapsamında dokuz kripto para borsasının alan adlarına el konuldu ve erişim engeli getirildi.

Sunulan belgelerde söz konusu borsaların siber suçlulara ve terörün finansmanına yardım ve yataklık yaptığı belirtildi. Borsaların neredeyse hiçbir müşterini tanı (KYC) prosedürüne sahip olmadığı detaylar arasında yer aldı.

El konulan alan adları arasında 24xbtc.com, 100btc.pro, pridechange.com, trust-exchange.org ve bitcoin24.exchange web siteleri dikkat çekti. Hem İngilizce hem de Rusça hizmet sunan bu borsaların sitelerine erişmek isteyenler karşılarında bir yasaklama uyarısı buluyor.  Konu hakkında yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Etkilenen borsalarda meydana gelen suç faaliyetlerinin çoğu, fidye yazılımlarından sorumlu siber aktörlerin yanı sıra diğer dolandırıcıları ve siber suçluları da içeriyordu. Borsalarda herhangi bir müşterini tanı güvenlik önlemi yoktu ve bu suçlular için cazip bir ortam yaratıyordu.

Son günlerde kripto para sektöründe yaşanan suçlarla mücadele kapsamında aktif bir rol oynayan FBI, iflas eden FTX’in eski yöneticisi Ryan Salame’nin evine geçtiğimiz günlerde baskın düzenlemişti.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!