Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

FBI’dan Eski FTX Yöneticisinin Evine Baskın

ABD Federal Soruşturma Bürosu (FBI), iflas eden FTX’in eski yöneticisi Ryan Salame’nin evine baskın düzenledi.

New York Times tarafından sunulan habere göre ABD Federal Soruşturma Bürosu FTX’in eski yöneticisi Ryan Salame‘nin Potomac, Maryland’deki 4 milyon dolarlık evine baskın düzenledi. Baskının ne amaçla yapıldığına dair bir detaya yer verilmedi.

Salame ilk olarak FTX’in kardeş şirketi Alameda Research için çalışıyordu. Ardından FTX’in Bahamalar iştiraki olan FTX Digital Markets‘in eş CEO’su olarak atandı ve Aralık 2022’ye kadar bu görevi yürüttü. Salame, FTX’in iflasının ardından Bahamalar’daki lüks gayrimenkul yatırımları ile gündeme gelmişti. Salame’in sözde kilit personel için alındığı iddia edilen 30 milyon dolar değerindeki bir dairenin satın alımının altında imzası bulunması dikkat çekmişti.

Öte yandan FTX tarafından ABD’li cumhuriyetçi gruplara yapılan bağışların yoğun olarak borsanın eş başkanı Ryan Salame tarafından yönetildiği iddia ediliyor.

İflasın ardından, Salame’nin Alameda Research’ten 55 milyon dolar değerinde kredi aldığı ortaya çıkmıştı. Bu kredilerin ne amaçla kullanıldığı ve geri ödenip ödenmediği belirsizliğini korumaya devam ediyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!