Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Birleşik Krallık DeFi İçin Düğmeye Bastı: Vergi Harekatı!

Birleşik Krallık, merkeziyetsiz finans (DeFi) staking ve lending vergi muamelesinde değişiklikler yapmak için kamuoyu görüşü arıyor.

Birleşik Krallık hükümeti tarafından 27 Nisan Perşembe günü yapılan açıklamada, DeFi lending ve staking için yeni vergi düzenlemeleri hakkında bir istişare başlatıldığına yer verildi. İngiltere’nin ulusal vergilendirme kurumu HM Revenue and Customs (HMRC) tarafından yürütülen çalışmaların odak noktasında DeFi staking hizmetleri ve lending (borç verme) özelliklerinin vergilendirilmesi yer aldı.

Öte yandan yapılan açıklamaya göre söz konusu vergilendirme prosedüründen staking hizmeti sağlayan merkezi borsalar (CeFi) da etkilenecek. Vergilendirilmenin nasıl olacağına dair henüz net bir çerçeve bulunmasa da yetkililer kamuoyunun görüşlerine ve geri bildirimlerine açık olduklarını belirtti.

Geleneksel finansı kapsayan mevcut vergi kurallarının direkt olarak DeFi ekosistemine uygulanması halinde ciddi sorunların ortaya çıkabileceğini belirten HMRC, yeni bir çeşit vergilendirme türünün gerekliliğini vurguladı.

Geleneksel vergi sisteminin direkt olarak uygulanması altta yatan ekonomik niteliği yansıtmayan vergi sonuçlarına ve kazanç sağlanmayan bir işlemde vergi yükümlülüğüne neden olabilir. Ek olarak işlemin her adımında varlıkların piyasa değerini belirlemek ve kaydetmek gereksinimi de orantısız bir idari yük oluşturabilir.

Geri bildirimlerin ve kamuoyuna açık danışmanın 22 Haziran tarihine kadar devam etmesi planlanıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!