Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

SEC Başkanı Gary Gensler’dan Kripto Paralara Dair Video: Kurallara Uymalılar!

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) Başkanı Gary Gensler, kripto para borsalarının kurallara uymaları gerektiğini söyledi.

Gary Gensler 27 Nisan tarihinde resmi sosyal medya hesabı üzerinden yayınladığı videoda, yatırımcıları menkul kıymet yasalarını “yok sayan” kripto şirketleri hakkında uyardı. Menkul kıymetlerin SEC regülasyonu altında faaliyet gösterdiğini dile getiren Gensler, kripto firmalarının ABD vatandaşlarına hizmet verdiği sürece yasalara uymak zorunda olduğunu söyledi.

Kanunların bir enstrümanın nasıl isimlendirildiği ile değil onun gerçekte ne olduğu ile ilgilendiğini belirten Gensler, konu hakkında şu ifadelerde bulundu:

ABD merkezli veya denizaşırı (offshore) olmanız yasaları ilgilendirmez eğer bu ülkenin yerleşikleri için menkul kıymet sunuyorsanız ABD regülasyonlarını uymak zorundasınız.

SEC başkanı, tasmasız köpek gezdirdiği için adına ceza yazılacak bir köpek sahibinin, köpeğinin bir japon balığı olduğunu ifade etmesi ile kripto şirketlerinin SEC kurallarına uymamak için yatırım sözleşmelerinin farklı enstrümanlar olduğunu iddia etmesinin aynı olduğunu söyledi.

Gensler, kripto paralara dair düzenleyici ortamın kripto şirketlerinin iddia ettiğinin aksine net olduğunu ve asıl problemin şirketlerin düzenleyici ortama karşı gösterdiği uyum problemlerinden kaynaklandığını dile getirdi.

ABD’nin en büyük kripto para borsası Coinbase geçtiğimiz günlerde, SEC’nin art niyetli davrandığını öne sürerek dava açmıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!