Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Google Cloud’dan Ethereum Tabanlı Altcoin’e Destek: Ortaklık Kurdu

Google’ın bulut veri depolama hizmeti sunan iştiraki Google Cloud, Polygon (MATIC) ile çok yıllı stratejik bir ortaklık kurdu.

Google Cloud, Polygon ile ekosistem benimsemesini artırmak için stratejik bir ortaklık kurduğunu beyan etti. Ortaklığın detaylarına göre Google Cloud’un Blockchain Node Engine isimli node hosting servisi Polygon ekosistemini destekleyecek. Bu ortaklık Polygon ağındaki işlem ücretlerinin düşük ve işlem hızının yüksek kalmasına yardımcı olarak ekosistemin daha geniş çaplı olarak benimsenmesine katkı sağlayacak.

Blockchain Node Engine halihazırda Ethereum (ETH) ekosistemi ile entegre olarak çalışıyor ve destekliyor. Öte yandan Google Cloud ekibi, Solana (SOL) entegrasyonu için de çalışmalarını sürdürüyor.

Her iki ekip tarafından yapılan ortak açıklamada, sağlanacak bu yeni hizmetlerin geliştiricilerin kendi özel blokzinciri nodelarını kurma, bakımını yapma ve çalıştırma konularında zaman ve maliyet tasarrufu sağlamasına yardımcı olacağı belirtildi. Google Cloud, Polygon Proof of Stake (Hisse Kanıtı) protokolünü, Polygon Supernets ağını ve Polygon zkEVM dahil olmak üzere tüm Polygon protokollerini destekleyecek.

Polygon Labs’in kurucu ortağı Brendan Farme konu hakkındaki açıklamasında sağlanan iş birliğinin önemi dair şu detayları paylaştı:

Google Cloud altyapısı, talep arttıkça işlemlerin hızlı ve ücretlerin düşük kalmasını sağlamak için teknolojiyi daha hızlı ölçeklendirmeye yardımcı olacak. Buna ek olarak, geliştiricilerin Polygon proof-of-stake (Hisse Kanıtı) ve Polygon Supernet’lerde konuşlandırılmasını daha kolay ve hızlı hale getirecek ve tüm bunlar web3 start-up’ları için finansmana erişim sağlayacak.

Google Cloud son dönemlerde yapay zeka, Web3 ve blokzinciri teknolojisine yönelik yatırımlarını ve ortaklıklarını güçlendirmeye devam ediyor. Son olarak mobil blockchain platformu Celo (CELO) ile anlaşma sağlayan şirket, Web3 konusundaki kararlılığını bir kez daha belli etti.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!