Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Mahkemede FTX ile İlgili Dikkat Çekici Detaylar: 3,3 Milyar Dolarlık Kredi! Kayıp Rezervler!

Dünyanın önde gelen kripto para borsalarından FTX’in iflasının ardından mahkeme süreci başladı. Mahkeme dosyalarında dikkat çekici detaylar yer alıyor.

FTX’in 17 Kasım tarihinde Delaware mahkemesine sunduğu resmi belgelerde, şirket içerisindeki kötü nakit yönetimine ve çarpıklıklara dikkat çekildi.

Kurucu ve eski CEO Sam Bankman-Fried’in şirketin kardeş şirketi Alameda Research’ten 4,1 milyar dolarlık kredi aldığı ortaya çıktı. 4,1 milyar dolarlık kredinin 1 milyar dolarının SBF’nin şahsi harcamaları için verildiği belirtilirken 543 milyon dolar krediyi mühendislik direktörü Nishad Singh’ın aldığı, 55 milyon dolarlık kısmını FTX Digital Market Başkanı Ryan Salame‘nin aldığı ve geri kalan 2,3 milyar dolarlık bölümünün ise FTX’in yan kuruluşları Euclid Way ve Paper Bird’e verildiği bildirildi.

Belgelerde yer alan en dikkat çekici detaylardan biri ise şirketin dijital varlık rezervleri oldu. Belgelerde yönetimin, kurtarmayı umdukları dijital varlıkların yalnızca bir kısmını güvenceye alabildikleri belirtildi. Ulaşılan rezervlerde 740 milyon dolar değerinde kripto dijital varlık bulunsa da fonların hangi gruba ait olduğu henüz netlik kazanmadı. Soğuk cüzdanlarında ise 560 milyon dolarlık nakit bulunurken FTX’in mevcut açığı 8 milyar dolar olarak belirlendi.

Ayrıca şirketin kritik şifreler ve platformlar için ortak e-posta adresleri kullanması gibi önemli siber güvenlik açıklarına da belgelerde yer verildi. Şirketin müşteri fonlarının kötüye kullanımını gizlemek için yazılım kullandığı da belgede bulunan bilgiler arasında yer aldı.

Yeni CEO Jhon J. Ray. şirketin geçmiş yönetiminin emsalsiz bir beceriksizlikte olduğunun altını çizdi. Birden fazla şirketten oluşan karmaşık ağı çözümlerken CEO, şirketlerinde dört ana grup içerisinde yönetildiğini belirtti. Dört grup için de muhasebe, denetim, siber güvenlik gibi kontrolleri yeniden oluşturmaya çalışacağını ifade eden CEO, nakit kontrollerinin çok zayıf kaldığını söyledi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!