Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance Cüzdanlarında Hareketlilik: Yüz Binlerce Bitcoin’lik (#BTC) Transferler

Dünyanın en büyük kripto para borsası Binance’e ait cüzdanlarda yüklü miktarda Bitcoin (BTC) giriş ve çıkışları gözlemlenmeye devam ediyor.

Onchain verilerine göre Binance cüzdanlarında yüklü miktarda Bitcoin giriş ve çıkışları gözlemlendi. İlk büyük işlem yaklaşık 2 milyar dolar değerinde 127 bin BTC’nin Binance soğuk cüzdanlarına girişi oldu. Verilere göre bu varlıkların kaynağı BTCB rezervlerinden geliyor. BTCB, BNB Chain (Binance Smart Chain) üzerindeki Bitcoin’e endekslenmiş token’ı ifade ediyor. Yaşanan bu çıkışın ardından BTCB hacminde kayda değer bir düşüş gözlemlendi.

127 bin BTC’lik giriş işleminden yaklaşık 1 saat sonra 1,3 milyar dolar değerinde 82 bin Bitcoin, BTCB rezervlerine geri gönderildi. Dün itibariyle dikkat çekemeye başlayan bu hacimli transferlere dair borsa tarafından henüz bir açıklama gelmese de işlemlerin borsa içindeki bir düzenlemeyle ilgili olduğu düşünülüyor. Bu noktada Binance tarafından ya iç cüzdan düzenlemesi yapılıyor ya da rezerv kanıtı olarak kullanılan bir soğuk cüzdana Bitcoin aktarımı gerçekleştiriliyor.

Binance, geçtiğimiz günlerde yaşanan FTX iflasının ardından tam rezerv kanıtı ve şeffaflık konusunda ciddi adımlar atmıştı. Soğuk cüzdanlarında bulundurduğu tüm varlıkları zaman içerisinde Merkle Ağacı sistemi ile ispatlayacağını belirten Binance, beraberinde diğer borsalarında bu konuda adım atmasına öncülük etti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!