Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto Karşıtı ABD’li Senatörlerden FTX’in Eski ve Yeni CEO’suna Mektup

Sektörde kripto karşıtı söylemleri ile gündeme gelen ABD Senatörleri Elizabeth Warren ve Richard Durbin, FTX’in çöküşüyle ilgili daha fazla rapor talep ediyor.

Senatör Warren ve Durbin 16 Kasım tarihinde eski CEO Sam Bankman-Fried’a ve yeni CEO Jhon J. Ray’e gönderdikleri mektupta, şirketin çöküşüne dair daha fazla ayrıntı talep ettiklerini bildirdi. Senatörler, şirketten birçok belge ve listeyi talep etti.

Senatörler, kamunun FTX’in çöküşüne yol açan ve sonrasındaki iş uygulamaları ve mali faaliyetlerin eksiksiz ve şeffaf bir muhasebesini yapmakla yükümlü olduğunu belirtti. Ayrıca girişim sermayeleri ve kriptodan zengin olmaya hevesli diğer büyük yatırım fonlarının durum tespiti eksikliğine dikkat çekerek bunun, kripto sektörünün dolandırıcıları desteklemek için ortaya çıktığına dair ortaya sürdükleri savlarını desteklediğini iddia ettiler.

Senatör Warren ve Durbin, şirketten 28 Kasım tarihine kadar FTX ve tüm yan kuruluşlarının 2019 yılından bugüne kadar bilançolarının tam kopyalarını talep ettiler. Ayrıca Sam Bankman-Fried’ın aldığı kararların ve sosyal medyada yaptığı açıklamaların da açıklamaları senatörler tarafından talep edilen bilgiler arasında yer aldı.

Senatör Warren yakın tarihte FTX’in çöküşünün ABD’nin daha sert bir kripto regülasyonuna ihtiyacı olduğunun bir işareti olduğunu söylemiş ancak kripto sektörünün ileri gelenleri FTX’in SEC tarafından denetlenmediğini hatırlatılarak senatörü saçmalamakla itham etmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!