Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD’li Kripto Patronları FTX Çöküşünün Ardından Düzenleyici Netlik İstiyor: SEC’ye Eleştiri

ABD kripto patronları, FTX çöküşünde ve piyasaya olan negatif etkilerinde ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) belirsiz regülasyonlarının da payı olduğunu ima ederek ABD regülatörünü eleştirdi.

ABD’li Senatör Elizabeth Warren 10 Kasım tarihinde, FTX çöküşünün piyasanın oldukça tehlikeli olduğunun bir göstergesi olduğunu söyledi ve piyasanın daha agresif yaptırımlara ihtiyaç duyduğunu düşündüğü için SEC’yi bu konuda zorlayacağını belirtti.

Bunun üzerine Coinbase CEO’su Brian Armstrong, SEC’nin belirsiz regülasyonlarının ABD’li kripto kullanıcılarından çıkarılmasının anlamsız olduğunu belirtti. CEO Senatör Warren’a cevaben, FTX’in offshore merkezli bir şirket olduğunu ve SEC tarafından denetlenmeyen bir şirkette ortaya çıkan bir çöküşün ABD merkezli yatırımcı ve girişimcilere daha ağır regülasyonlar olarak dönmesinin bir anlam ifade etmeyeceğini öne sürdü. Armstrong, SEC’nin belirsiz regülasyonlar nedeniyle ABD’li yatırımcıların ve ticari faaliyetlerin %95’inin offshore ülkelere gittiğini iddia etti.

Ripple CEO’su Brad Garlinghouse da Armstrong’a destek verdi. Garlinghouse, işletmelerin ve girişimlerin offshore ülkelere gitme sebebinin ABD’de işleri nasıl yürütebileceklerine dair düzenleyici bir rehberlik olmaması olduğunu belirtti. Örnek olarak Singapur’u gösteren CEO, ülkenin tutarlı bir kripto vergi sisteminin yanı sıra tutarlı bir regülasyona sahip olduğunu ve SEC Başkanı Gary Gensler’in ısrarlarına rağmen bütün kripto paraların menkul kıymet olmadığını bildiklerini öne sürdü.

Circle CEO’su Jeremy Allaire ve Kraken CEO’su Jesse Powell da konu hakkında benzer görüşler bildirdi. Jeremy Allaire, net bir düzenleyici çerçevenin olmamasının büyük bir sorun olduğunu belirterek Senatör Warren’dan güçlü bir politika yazılmasına yardımcı olmasını ve sadece yaptırımlar üzerinde durmamasını rica etti. Jesse Powell ise konu hakkında yaptığı açıklamasında, ABD regülatörlerinin denetimli bir şekilde uygulanabilir bir çerçeve yapmayı reddettikleri için bu durumda sorumluluklarının olduğunu iddia etti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!