Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

FTX Çöküşü Donanım Cüzdan Sağlayıcı Ledger’ı Da Vurdu

Kullanıcıların bildirdiğine göre kripto donanım cüzdanı geliştiricisi Ledger, FTX çöküşü esnasında para çekme işlemleri konusunda aksaklıklar yaşadı.

Ledger Baş Teknoloji Sorumlusu Charles Guillemet tarafından yapılan açıklamaya göre Ledger’ın platformlarının “yoğun bir şekilde kullanıldığını” ve 9 Kasım‘da “birkaç ölçeklenebilirlik sorunu” yaşadığını bildirdi. Aynı sorun birçok kullanıcı tarafından deneyimlendi ve şikayetler kayıtlar arasına geçti.

Guillemet yaptığı açıklamada Ledger’ın yaşadığı sorunların FTX çöküşü esnasında oluşan yoğun ve hacimli talepler yüzünden yaşandığını belirtti. Her ne kadar kısa süreli bir kaos ortamı yaşanmış ve Ledger kullanıcıları geçici olarak panik yapmış olsalar da, Guillemet’e göre yaşanan olaylar Ledger’a olan talebi arttırdı:

FTX depreminden sonra, borsalardan Ledger’ın güvenlik ve öz egemenlik çözümlerine büyük bir akış var. Kullanıcılar paralarını borsalardan Ledger’a çekiyorlar.

Sorunun yaşandığı esnada hızlı bir şekilde açıklamada bulunan şirket bir Twitter gönderisinde “My Ledger sekmesine bağlanmak ve Orijinal Kontrol gerçekleştirmek de dahil olmak üzere kısa süreli sorunlar yaşanabilir” dedi ve müşterilerin varlıklarının güvende olduğunu ekledi. Yaklaşık 1 saat boyunca devam eden erişim ve para çekme sorunu şirketin müdahaleleri sonucunda giderildi.

Ledger geçtiğimiz günlerde dünyanın en büyük kripto para borsası Binance ile bir ortaklık sağlamıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!