Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance CEO’su CZ Rezerv Kanıtı Sözünü Tuttu: İşte Borsanın Tüm Rezervleri

Dünyanın en büyük kripto para borsası Binance verdiği sözü tuttu. Borsa, sıcak ve soğuk cüzdanlarında bulunan rezervlerine dair detaylı bilgileri paylaştı.

Binance şeffaflık yönündeki verdiği sözü tutarak sıcak ve soğuk cüzdanlarında bulunan tüm rezervlerin detaylarını paylaştı. Açıklanan bu veriler, Binance CEO’su Changpeng Zhao’nun (CZ) önümüzdeki günlerde Merkle Ağacı raporunu sunmasına dair yaptığı hazırlığın ilk adımı olarak lanse edildi.

Borsanın resmi sitesinden paylaşılan detaylı cüzdan bilgilerine ek şu açıklama yapıldı:

Binance’in şeffaflığa ve ekosisteme olan güveni artırmaya yönelik süregelen taahhüdünün bir parçası olarak, sıcak ve soğuk cüzdan adreslerimizin detaylarını paylaşıyoruz. Amacımız, platformumuzun kullanıcılarının farkında olmalarını ve finansal hedefleriyle uyumlu bilinçli kararlar almalarını sağlamaktır.

Paylaşılan detaylı cüzdan bilgilerine göre Binance’in elinde 475 bin Bitcoin (BTC), 4,8 milyon Ethereum (ETH), 17,6 milyar dolar USDT, 21,7 milyar dolar BUSD, 601 milyon dolar USDC ve 58 milyon Binance Coin (BNB) bulunuyor. Binance tarafından 10 Kasım tarihinde alınan anlık görüntü sonucunda paylaşılan bilgiler güncel ve borsanın halihazırdaki toplam rezervlerini temsil ediyor.

Açıklanan Binance verilerine göre borsanın rezervleri, birçok farklı kripto varlık üzerinde dengeli şekilde dağıtılmış durumda bulunuyor. Ayrıca borsanın yaklaşık 40 milyar dolarlık stablecoin rezervine sahip olması yatırımcılara güven verdi.

Alameda‘nın bilançosunun büyük kısmının FTX borsasının yerel token’ı FTT’lerden oluştuğuna dair yayınlanan rapordan sonra başlayan çöküş kripto para piyasasını daha şeffaf olma yoluna itti. Binance CEO’su CZ tüm kripto para borsalarının rezerv kanıtı yapması gerektiğini açıklamış ve bu doğrultuda ilk atımı atarak borsanın tüm rezervlerini açıklayacağını söylemişti. CZ’nin bu teklifine birçok önde gelen kripto para borsasından da destek gelmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!