Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance CEO’sunun Hamlesine Önde Gelen Kripto Borsaları Dahil Oluyor: Şeffaflık İçin Rezerv Kanıtı

Binance CEO’su Changpeng Zhao’nun (CZ) FTX’in yaşadığı bilanço problemleri ve çöküşü ardından daha fazla şeffaflık adına sunduğu rezerv kanıtı teklifine birçok önde gelen kripto para borsası dahil oldu.

CEO CZ dün yaptığı açıklamada, FTX’i çöküşe götüren ve Binance ile anlaşma sağlamasına neden olan bilanço problemlerinin ardından bankaların kısmi rezerv kanıtı ile çalıştığını ancak kripto para borsalarında durumun böyle olmadığını bu yüzden daha fazla şeffaflık için rezerv doğrulaması yapılması gerektiğini söylemiş ve Binance’in bu doğrultuda ilk adımı atarak kısa süre içerisinde rezerv kanıtı yapmaya başlayacağını açıklamıştı.

Binance CEO CZ’nin bu iddialı adımına dahil olarak rezervlerini açıklayacaklarını belirten Gate.io, Huobi ve Bitget gibi önde gelen kripto para borsalarının arasına OKX de katıldı. OKX tarafından yapılan açıklamada, rezerv kanıtlarının 30 gün içerisinde yayınlanmaya başlanacağı bildirildi.

Açıklamalarına göre borsalar ellerinde bulundurdukları rezervleri doğrulamak için Merkle Ağacı verilerini kullanacaklar. Merkle Ağacı, sistemdeki verilerin bütünlüğünü sağlamaya yönelik bir harekettir. Borsalar transferlerin, verilerin, blokların ve rezervlerin doğruluğunu kapsayan bu işlem ile kripto para sektöründe yatırımcılar için daha güvenilir bir ortam yaratmayı amaçlıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!