Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ark Invest Piyasadaki Karışıklık Sırasında Coinbase Hisselerini Artırıyor: Yaklaşık 20 Milyon Dolarlık Yatırım

Cathie Wood’un yatırım şirketi Ark Invest, Binance’in FTX’i satın alma kararı üzerine Coinbase hisselerini arttırdı.

Ark Invest 8 Kasım tarihinde yayınladığı günlük alım satım açıklamasında, üç fonu ile Coinbase’den toplamda 420.000’den fazla hisse aldığını duyurdu. Uzmanlar şirketin, piyasadaki panik havasını alım fırsatı olarak değerlendirdiğini bildirdi.

Binance CEO’su Changpeng Zhao ile FTX CEO’su Sam Bankman-Fried arasında 7-8 Kasım tarihlerinde yaşanan gerginlik sonrası iyice hassaslaşan kripto para piyasası Binance’in FTX’i satın alma kararı ile büyük bir değer kaybı yaşadı. Başta Bitcoin olmak üzere birçok kripto para birimi %10 ile %20 arasında değer kaybetti. FTX’in yerel token’ı FTT ise %77’nin üzerinde değer kaybetti.

Yaşanan düşüşten etkilenen varlıklardan biri de ABD’li kripto para borsası Coinbase oldu. Gün içerisinde 58,41 dolardan 47,70 dolara kadar %12’nin üzerinde düşüş yaşadı. Geçmişten bu yana Coinbase ile yakından ilgilenen Ark Invest ise durumu değerlendirerek yaklaşık 23,1 milyon dolar tutarında 420.000 Coinbase hissesi aldı.

Ark Invest geçtiğimiz günlerde de kripto hisselerine 7 milyon dolarlık yatırım yapmıştı. Şirket, Jack Dorsey’in şirketi Block ve dünyaca ünlü alım-satım platformu Robinhood hisselerini kapsayan bir yatırım yaptığı duyurmuştu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!