Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ark Invest’ten Kripto Hisselerine 7 Milyon Dolarlık Yatırım

Ark Invest CEO’su Cathie Wood, Block ve Robinhood hisselerine 7 milyon dolar değerinde yatırım yaptığını açıkladı.

Ark Invest resmi web sitesi üzerinden yapılan açıklamada, 2 Kasım günü Ark Invest şirketinin Block ve Robinhood hisselerini kapsayan 7 milyon dolarlık yatırım yaptığı duyuruldu. Söz konusu yatırımın neredeyse yarısı 3,8 milyon dolar ile (69.756 hisse) Twitter eski CEO’su Jack Dorsey‘in Block şirketi oldu. Ark Invest yaklaşık 3,3 milyon dolar (343.623 hisse) değerinde Robinhood hissesini de varlıkları arasına ekledi. Alım işlemlerinin tamamı Ark Invest’in Next Generation ETF’ine ait fon dahilinde yapıldı.

Block şirketine ait hisseler haberin yazıldığı esnadaki verilere göre 54,64 dolardan fiyatlanıyor. Şirket bu akşam (TSİ 23.00) 3. çeyrek kazanç raporunu açıklayacak. Analistlere göre Block’un brüt hacmi geçtiğimiz çeyrekte 54,3 milyar dolara yükseldi. Eğer veriler tahmin edildiği gibi çıkarsa Block hisseleri pozitif yönlü etkilenebilir ve Ark Invest’in yatırımı için tercih ettiği zamanlama kusursuz olabilir.

Öte yandan Ark Invest söz konusu fonları bir süredir toplamaya devam ediyor. Şirket, geçtiğimiz hafta da Block ve Robinhood’un yanında Coinbase hisselerinden de satın almıştı. ARK Invest’in elinde yaklaşık 7,7 milyon adet Coinbase hissesi bulunuyor ve bu hisselerin toplam değeri de yaklaşık 450 milyon doları buluyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!